ملل متحد: طرف‎های درگیر در افغانستان برای تلاش سیاسی تمایل نشان دادند

ملل متحد

نشریه مرکز خبری سازمان ملل متحد در شماره اخیر خود مطلبی دارد تحت عنوان طرف‎های درگیر در بحران افغانستان تمایل دوباره را برای تلاش‎های سیاسی در افغانستان نشان داده‎اند.

نشریه از قول تادامیچی یاماموتو نماینده خاص سرمنشی ملل متحد برای افغانستان نوشته که به شورای امنیت سازمان ملل متحد گفته‎است با وجود مشکلات و موانع امکانات برای پیشرفت در تلاش‎های سیاسی در افغانستان بیشتر شده‎است.

به گفته نماینده خاص ملل متحد، بحران افغانستان نباید تا فصل بعدی جنگ دامنه پیدا کند و کشورهای همسایه و ممالک ذیدخل باید، سیاست‎های را پیش گیرند که در ظرف چند ماه آتش جنگ در افغانستان خاموش شود.

به نوشته مرکز خبری ملل متحد یاماموتو از کشورهای منطقه خواسته‎است که بر استراتژی‎های خود در قبال افغانستان تجدید نظر کنند و کار را برای پیروز شدن پروسه صلح افغانستان که تحت رهبری خود افغان‎ها باشد بیشتر بسازند.

به گفته اواگر چنین نیت ایجاد شود سازمان ملل متحد از هیچگونه کمک و همکاری در این راه دریغ نخواهد کرد.

به گفته یاماموتو امریکا استراتژی واضحی را در قبال افغانستان اعلان نمود که برای همه روشن است و کشورهای دیگر هم باید برای پیروی از این استراتژی راه‎های را پیش گیرند که صلح در منطقه و بخصوص افغانستان حاکم شود.

او تاکید می‎کند که آماده‎گی‎ها برای پروسه صلح پیچیده‎است و تلاش‎ها در این راه باید عملی و انعطاف پذیر باشند.

ایرو ایشا رفیو

نشریه ایرو ایشا رفیو در شماره اخیر خود مطلبی را به نشر رسانده‎است تحت عنوان استراتژی نو امریکا در افغانستان و مشارکت استراتژیک-هند و امریکا در قبال آن.

نشریه سوال می‎کند آیا بعد از قربانی‎های زیاد و مصارف گزاف امریکا از اشتباهات خود در افغانستان درس عبرت گرفته‎است؟ آیا استراتژی نو امریکا دوری از استراتژی قبلی می‎باشد و یا ادامه آن؟

به نوشته نشریه در این استراتژی یک عنصر مهم نو وجود دارد یعنی مشارکت امریکا با هند که طبق آن هند باید برای توسعه مشارکت خود با امریکاگام‎های جدی را در راه همکاری خود با امریکا در افغانستان بردارد.

نشریه ایرو ایشا رفیو به استراتژی‎های قبلی امریکا اشاره نموده که هیچیک موثر نبوده‎اند و حالا در استراتژی نو اداره رئیس جمهور ترمپ هم بعضی نکات بطور شاید و باید واضح نیست از جمله نقش قدرت‎های منطقوی در حل بحران افغانستان و موضوع پناه گاه‎های تروریستان در خاک پاکستان.

به نوشته نشریه این درست است که شاید اولین بار امریکا به وضاحت پاکستان را به حمایت از گروه‎های تروریستی متهم کرده باشد و حتی به آن هشدار هم داده‎است، اما در گذشته هم چنین اتهامات بر علیه پاکستان وجود داشت و هر بار پاکستان راه گریز را از آن پیدا کرد.

به نوشته نشریه تا حال هیچ ضمانتی وجود ندارد که درین روش پاکستان تغییرات عملی رونما شده باشد.