عدم آگاهی دختران از اولین عادت ماهوار و پا گذاشتن آنها به مرحلۀ جوانی بر تحصیل، روابط اجتماعی، صحت، روان و زندگی آیندۀ زنا شوهری شان چه صدمه های را در پی خواهد داشت؟
آگاهی دادن به دختران از دوران حساس بلوغ در خانواده و بیرون از خانواده مسئولیت کیها و چقدر مهم و ضروری است؟
بلوغ از مهمترین مراحل دوران زندگی انسانها است که با تغییرات تکاملی فیزیکی، عقلانی، عاطفی و اجتماعی مشخص میشود. اما در شهر و بیشتر در ولایات افغانستان نظر به بسیاری از محدودههای فکری و رفتاری، در خانوادهها دختران در مرحلۀ بلوغ با مشکلات گونا گون زندگی رو به رو میگردند و این مرحلۀ بحرانی و پُر از جنجال را در عدم آگاهی و آمادگی فکری و روانی به تنهایی بدون دستگیری از نزدیکر ترین افراد قابل اعتماد خانواده سپری میکنند.
در این حال خانواده به جای آگاهی دهی و راهنمایی به دیدۀ تحقیر و شک به دختران شان مینگرند چون آگاهی دادن در مسائل بلوغ را نوعی شرم میپندارند.
یکی دیگر از صدمه های عدم آگاهی دختران از مراحل بلوغ کناره گیری آنان از درس و تحصیل است. قابل یاد آوریست که مسئولین وزارت معارف بر اساس نظر سنجی مشترک که با یونیسف انجام دادهاند میگویند که ۵۰ درصد از دختران در مورد مریضی ماهوار شان آگاهی ندارند ...
در برنامۀ این هفتۀ زن و زندگی بحث ما روی همین موضوع است. نظریات مسئولان، کارشناسان مسایل و حکایات و شکایات دختران و زنان شامل این بحث میباشد.
شما میتوانید این برنامه را با کلیک روی لینک زیر بشنوید ...
تهیه کننده: عفیفه ساکب
Your browser doesn’t support HTML5