وزیری: برنامه‌های منظم برای حفظ مناطقی‌که تصرف می‌شوند آماده شده‌است

وزارت دفاع افغانستان می‌گوید برای تأمین امنیت همیشگی مناطقی که از وجود طالبان پاکسازی می‌شوند و یا زیر تهدیدهای امنیتی قرار دارند، برنامه‌های منظم و اساسی را آماده کرده‌است.

دولت وزیری سخنگوی این وزارت روز شنبه به رادیو آزادی گفت که تا دو ماه دیگر نیروهای پولیس سرحدی و نظم عامه با وزارت دفاع یکجا می‌شوند و این نیروها در کنار فراگیری آموزش‌های حرفه‌یی، تجهیز نیز می‌گردند.

دولت وزیری سخنگوی وزارت دفاع افغانستان

وی افزود:

"نیروهای پولیس سرحدی به گونه کامل در چارچوب وزارت دفاع تنظیم می‌شوند کارها در این زمینه تکمیل شده‌ و در این مدت زمان، روند انتقال آنان به این وزارت صورت می‌گیرد، کارهای انتقال نیروهای نظم عامه نیز تمام شده‌است و این نیروها در ده‌هم ماه دلو با وزارت یکجا می‌شوند، برای این‌که این نیروها بتوانند مأموریت‌ های شان را به گونه موفقانه به پیش ببرند، وزارت دفاع برای آنان آموزش‌های حرفه‌یی می‌دهد و این نیروها را تجهیز می‌کند."

این در حالی است که وزارت دفاع افغانستان پیوسته با انتقاد های از سوی ولسی جرگه، شماری از کارشناسان سیاسی و مردم عام رو به رو بوده‌است و آنان گفته‌اند که این وزارت پس از پاکسازی و بازگیری بخش های از کشور، نمی‌تواند امنیت این مناطق را نگهدارد.

بر اساس گزارش‌ها در حال حاضر ادارۀ ولسوالی‌های یمگان و وردوج بدخشان، چهار دره و دشت ارچی کندز، ناوه ولایت غزنی، جوند ولایت بادغیس، کوهستان ولایت سرپل، موسی قلعه ولایت هلمند، جانی خیل در ولایت پکتیکا، غورماچ ولایت فاریاب و برخی دیگر از ولسوالی‌های ولایات کشور که بارها از سوی طالبان و نیروهای امنیتی دست به دست شده است اکنون از سوی نیروهای امنیتی با انجام عملیات‌ها پس گرفته شده‌اند، اما هم اکنون ولسوالی صیاد سرپل به شمول منطقه میرزا اولنگ بار دیگر با تهدیدهای امنیتی رو به رو اند.

بر اساس معلومات وزارت دفاع افغانستان، از ۳۰ تا ۴۰ ولسوالی با تهدیدهای بلند و از ۲۰ تا ۳۰ ولسوالی دیگر با تهدید‌های متوسط رو به رو استند.

قبلاً روزنامه لانگ وار ژورنال گزارشی را پخش کرده‌است که نشان می‌دهد، ۴۱ ولسوالی زیر کنترول طالبان قرار دارند و این گروه برای سقوط ۱۱۸ ولسوالی دیگر با نیروهای امنیتی افغان درگیر نبرد است.

این گزارش که بر اساس گفته‌های شماری از منابع این ولسوالی‌ها تهیه شده‌است در آن آمده‌است که در آن ولسوالی هایی که زیر اداره طالبان قرار دارند، تأمین امنیت، ارائه خدمات، ایجاد محاکم و تطبیق قوانین شرعی در دست این گروه است.

اما وزارت دفاع این‌که این ولسوالی‌ها زیر اداره طالبان قرار داشته باشد را رد کرده‌است.

در این میان، شماری از کارشناسان این اقدام وزارت دفاع را میستایند و میگویند این نیروها باید درست آموزش داده شوند و تجهیز گردند.

در این میان یوسف امین زازی یکی از این کارشناسان می‌گوید، نیروهای سرحدی باید از موضوعات زبانی و سمتی دور نگهداشته شوند و به مدیریت درست این نیروها نیز باید دقت لازم صورت گیرد.

وی گفت:

"این یک اقدام خوب است؛ اما این نیروها باید به گونه درست تجهیز شوند و در آن سرحداتی که مشکل داریم، باید در آنجاها، راکت‌های دوربرد و دیگر تجهیزات و همین گونه افسران ورزیده نیز جابجا گردند و باید تلاش شود که آنان از مسایل زبانی و قومی دور نگهداشته شوند."

به گفته وزارت دفاع پیش از این، شماری از مناطقی که از طالبان پس گرفته می‌شدند در نگهداری آن‌ها مشکلات موجود بود، اما در حال حاضر با عملی شدن پلان تازه، این چالش‌ها مهار و امنیت در آن بخش های که زیر تهدید استند، تأمین خواهد شد.

نظیفه محبوبی