بازتاب مسایل مربوط به افغانستان در برخی از روزنامه‌های جهان

  • نشریه نیوزویک

نشریه نیوزویک در یک مقالۀ که در شمارۀ اخیر خود به نشر رسانده می‌نویسد، نیرو‌های نظامی امریکا در حالی به قوای هوایی افغان طیاره‌های جنگی کمک می‌کند که جنگ در این‌کشور رو به افزایش است.

نیوزویک در این مقاله از کمک شش طیاره سوپر توکانو یاد کرده که در جنگ در برابر شورشیان طالبان و جنگجویان گروه تندرو موسوم به دولت اسلامی یا داعش به نیرو‌های هوایی افغان تسلیم داده‌است.

نشریه نیوزویک در ادامه می‌نویسد، پیش از این، ایالات متحدۀ امریکا در نظرداشت تا به قوای هوایی افغانستان ۲۰ طیاره از این نوع را تسلیم دهد.

با این کمک امریکا، شماری از طیاره‌های سوپر توکانو نوع " ای-۲۹" در افغانستان به ۲۶ فروند می‌رسد.

نیوزویک در ادامه این مقاله از قول مایک اندریوز یک سخنگوی قوای هوایی امریکا می‌نویسد، برنامه کمک به قوای هوایی افغانستان نشان دهندۀ حمایت امریکا از نیرو‌های هوایی این‌کشور است.

نشریه نیوزویک می‌نویسد، طالبان در ماه‌های اخیر حملات‌‌شان را در افغانستان افزایش داده‌اند که به عقیدۀ برخی‌ها این گروه نسبت به هر زمانی دیگر در افغانستان قوی‌تر شده‌است.

به باور نویسنده، با در نظرداشت وضعیت کنونی در افغانستان نیاز است تا در جنگ علیه طالبان و مخالفین مسلح حکومت، باید قوای هوایی این‌کشور تقویت شود.

  • لاس انجلس تایمز

روزنامه لاس انجلس تایمز از اظهارات جنرال جان نیکلسن قوماندان عمومی نیرو‌های مسلح امریکا و ناتو در افغانستان نقل قول کرده که در ارتباط به کشته شدن یک عسکر امریکایی ابراز تأسف نموده‌است.

این عسکر امریکایی در نتیجۀ سقوط یک هلیکوپتر نیرو‌های آن‌ها کشته شده و شش تن از عمله طیاره جراحت برداشته اند که تحت تداوی می‌باشند.

  • نشریه دی وایر

نشریه دی وایر مقالۀ را در مورد معارف افغانستان به نشر رسانده‌است.

مقاله تحت عنوان "مبارزه برای معارف در افغانستان چندین دهه است که ادامه دارد، ولی این مبارزه هنوز هم گرم شده می‌رود" به نشر رسیده‌است.

نویسده در این مقاله می‌گوید، در حالی‌که حکومت افغانستان به حمایت امریکا در برابر شورشیان مسلح سرگرم جنگ است، مبارزه برای گشایش مکاتب مانند همیشه به‌طور گسترده ادامه دارد.

نشریه دی وایر می‌نویسد، از جمع حدود ۳۶ میلیون نفوس افغانستان، نصف آن‌ها کمتر از ۱۸ سال عمر دارند.

این نشریه بر اساس معلومات وزارت معارف افغانستان می‌نویسد، در حال حاضر تقریباً ۹ میلیون و ۲ صد هزار کودک به مکتب می‌روند که دختران ۳۹ درصد آن‌ها را تشکیل می‌دهند.

نشریه می‌نویسد، در حالی‌که افغانستان با نا آرامی‌ها و فساد اداری دست و پنجه نرم می‌کند، فعالیت مکاتب خصوصی و دولتی در این‌کشور از سال ۲۰۰۱ میلادی به این‌سو، یک دست آورد به شمار می‌رود.