دیپلومات: آیا دهلی جدید می‌تواند به مصالحۀ سیاسی در افغانستان کمک کند؟

دیپلومات مقالۀ نوشته زیر عنوان هند و طالبان افغان.

دیپلومات

نویسنده با این پرسش آغاز کرده که آیا دهلی جدید می‌تواند به مصالحۀ سیاسی در افغانستان کمک کند.

در ادامه مقاله آمده‌است که هند هنوز به گونه رسمی یا حداقل به گونۀ علنی با طالبان تماس نگرفته‌است، چه مستقیم و چه از طریق دفتر این گروه در شهر دوحۀ قطر.

مقاله نویس گفته‌است، هند با حفظ موقف مبتنی برین که تروریست خوب و بد وجود ندارد، خود را از طالبان دور نگهداشته و در پالیسی خود بر حمایت از تلاش‌های جهانی علیۀ فعالیت‌های به قول نویسنده حمایت گرایانۀ پاکستان از تروریزم تمرکز کرده‌است. اسلام آباد این گونه اتهام‌ها را رد کرده و گفته است خودش قربانی تروریزم بوده‌است.

در ادامه این مقاله می‌خوانیم که هند از گفت‌و‌گوهای صلح به رهبری و مالکیت و تحت کنترول خود افغان‌ها حمایت کرده‌است.

هند که از حامیان کلیدی حکومت افغانستان در بخش اقتصادی بوده، هنوز به درستی روشن نیست که در روند صلح از چه وزن و جایگاه برخوردار خواهد بود.

در استراتژی جدید ایالات متحده امریکا در مورد افغانستان و جنوب آسیا، بر گسترش نقش همکارانۀ هند در افغانستان تأکید شده‌است.

دیلی میل

روزنامۀ بریتانیایی دیلی میل گزارشی را در مورد افزایش کشت کوکنار در ولایت بلخ چاپ کرده‌است.

درین مقاله آمده که ناظران می‌گویند، در بلخ که زمانی زون عاری از تریاک خوانده شده بود، امسال حاصلات تریاک پنج برابر افزایش یافته‌است.

روزنامه گفته‌است، یک ناظر محلی به خبرگزاری فرانس پرس به شرط افشا نشدن نامش عکس‌های موبایل هوشمندش را نشان داده و گفته‌است که از دفتر والی می‌توان کشت زارهای کوکنار را دید.

به اساس گزارش ها، طالبان مسلح پس از سقوط رژیم‌شان برای تمویل این گروه به گونه گسترده کار و بار مواد مخدر را آغاز کردند و همین یکی از منابع اصلی تمویل تروریزم خوانده شده‌است.

در ادامه گزارش نشر شده در دیلی میل می‌خوانیم که حاصلات کوکنار در افغانستان در سال ۲۰۱۷ به نه هزار تن رسید که نسبت به سال گذشته دو برابر افزایش را نشان می‌دهد.

به اساس گزارش‌ها، از سال‌ها به این طرف، کوکنار عمدتاً در جنوب افغانستان مخصوصاً در ولایت هلمند کشت می شده، اما در دو سال اخیر دامنه‌ای آن به شمال افغانستان هم گسترش یافته است.

سازمان ملل متحد ابراز نگرانی کرده که افزایش کشت کوکنار در افغانستان در سال ۲۰۱۷ نه تنها بر ولایات مانند بلخ بلکه بر جهان نیز اثرخواهد گذاشت.