سرخط: مذاکرات وقتی مؤثر است که پاکستان موجودیت تروریستان را در خاکش بپذیرد

روزنامه‌های چاپ امروز یک‌شنبه «۲۲ دلو ۱۳۹۶» کابل بیشتر مقاله و تبصره‌های‌ شان را روی مظاهره اقوام ساکن در آنسوی خط دیورند در اسلام آباد، مسدود شدن جاده‌های کابل و بر اهمیت سفر مقامات افغان به پاکستان اختصاص داده‌اند.

ویسا

روزنامه ویسا در سرمقاله‌اش نوشته‌است که حرکت مدنی و تاریخی اسلام آباد ناوقت دیروز شنبه به پایان رسید.

نویسنده سرمقاله نوشته‌است که این حرکت ده روز قبل در اسلام آباد آغاز گردید و بسیار زود به یک حرکت مدنی تاریخی مبدل شده و این را نشان داد که اقوام ساکن در دو طرف خط دیورند همانند دیگر اقوام زنده‌گی صلح آمیز کرده می‌توانند.

به باور سرمقاله نویس، پشتون‌ها تروریست نیستند، بلکه شکار یک توطئه بین‌المللی شده و حکومت پاکستان بالای حقوق آنان تجاوز ناروا کرده‌است که این دیگر برای‌شان قابل تحمل نیست.

مسیر

روزنامه غیر دولتی مسیر نیز سرمقاله خود را به همین مسئله اختصاص داده و نوشته‌است که هر چند این مظاهرات به شکل مشروع به پایان رسید، اما حالا برای حکومت افغانستان است که در کنار آشکار ساختن مظلومیت پشتون‌ها در پاکستان به سطح بین‌المللی باید از تحرکات سیاسی، اقتصادی و اخلاقی نیز حمایت کند.

در سرمقاله آمده‌است که پاکستان باید این فشارها را احساس کند و طوری تحت فشارهای بین‌المللی قرار گیرد که ظلم، وحشت و خشونت جاری بر پشتون‌ها در آن‌کشور را متوقف سازد.

به باور سرمقاله نویس، این تلاش حکومت افغانستان نه تنها با اقوام ساکن در امتداد خط دیورند کمک می‌کند، بلکه در درازمدت این روند با داعیه ملی افغان‌ها در ارتباط به خط دیورند نیز کمک خواهد کرد.

سرخط

روزنامه غیر دولتی سرخط در سرمقاله‌اش تحت عنوان "گفت‎وگوها زمانی مفید تمام می‌شوند که پاکستان موجودیت تروریستان را در آن‌کشور بپذیرد" نوشته‌است که دو روز قبل هیئت افغان به ریاست معین سیاسی وزارت خارجه افغانستان به پاکستان سفر کرد تا با مقامات پاکستانی روی از بین بردن تروریزم و مسئله مهاجرین افغان در آن‌کشور گفت‌وگو کند.

سرمقاله نویس نوشته‌است که این هیئت روز شنبه هفته جاری با مقامات پاکستانی گفت‌وگو کرد اما قصه باز هم همان مسئله ملا کهنه و تراویح کهنه‌است.

به باور سرمقاله نویس، حملات اخیر تروریستی در کابل و شواهد بدست آمده از آن این را ثابت می‌سازد که این حملات در آنسوی خط دیورند پلان شده‌است، شورای کویته، شورای میرام شاه، شورای پشاور از نام‌شان پیداست که موقعیت‌شان در کجاست، اما باز هم پاکستان به چشم سفیدی می‌گوید که این‌کشور خود قربانی تروریزم است.

سرمقاله نویس پیشنهاد می‌کند، انرژی را که حکومت افغانستان با پاکستان ضایع می‌کند، باید بجای آن با دیگر کشورها روی افزایش فشارهای جهانی بالای پاکستان و سرکوب مخالفان مسلح کار کند.

آرمان ملی

روزنامه غیر دولتی آرمان ملی در سرمقاله‌اش تحت عنوان "امنیت شهر کابل با مسدود کردن راه‌ها گرفته نمی‌شود" نوشته‌است که مردم توقع دارند تا رئیس جمهور به زودی پلان امنیتی را منظور کرده و آنرا به اجرا بگذارد.

در سرمقاله آمده‌است که از چند روز به این طرف سرک‌های کابل به علت تهدیدات امنیتی مسدود شده‌است و درد سر بزرگ را برای مردم بوجود آورده‌است.

نویسنده سرمقاله در ادامه نوشته‌است که تدابیر امنیتی در این شهر پس از آن شدت گرفت که نزدیک به دو هفته قبل کابل شاهد دو حمله خونین تهاجمی و انتحاری بود.

سرمقاله نویس نوشته‌است که در حال حاضر شهر چهره نظامی را بخود گرفته که این کار سبب ایجاد ترس میان مردم شده‌است.

در ادامه سرمقاله آمده‌است که مردم از ارگان‌های امنیتی توقع دارند که آنان باید پلان‌های امنیتی‌شان را طوری تطبیق کنند که راه‌ها مسدود نشده و به کار و بار مردم زیان نرسد.