۱۲ سازمان حقوق بشر از ازبکستان خواستار آزادی فعالین آزادی بیان شدند

دوازده سازمان حقوق بشر از حکومت ازبکستان خواستار شدند تا یک خبرنگار و کسانی دیگری را که می‌گویند صرف بخاطر استفاده مسالمت آمیز از حق آزادی بیان زندانی شده‌اند رها سازند.

سازمان نظارت حقوق بشر و یازده سازمان دیگر در اعلامیۀ دیروز خود از تاشکند خواستار شدند تا در بارۀ ادعای شکنجه و بد رفتاری با خبرنگار مستقل بابا مراد عبداللایف تحقیقات مستقل و بی طرفانه را تضمین کنند.

نامبرده در ماه سپتمبر گذشته به اتهام دسیسه برای سرنگون ساختن رژیم قانونی دستگیر شد و اگر مجرم شناخته شود تا به ۲۰ سال حبس محکوم خواهد شد.

مقامات ازبکستان در ماه اکتوبر گذشته یک اقتصاد دان و وبلاگ نویس معروف بنام حیات نصرالدینوف را هم بازداشت کرد.

او و دیگران به شمول اکرم ملکوف که شخص اکادمیک است و در سال ۲۰۱۶ بازداشت شده‌است به تلاش برای سرنگونی حکومت متهم شده‌اند.

اقارب و وکیل مدافع آقای عبداللایف می‌گویند که در توقیف با او بد رفتاری شده و شکنجه شده‌است.