تبصره روزنامه نیویارک تایمز در مورد سقوط انار دره و پروسه صلح افغانستان!

  • نیویارک تایمز

روزنامه نیویارک تایمز در مقالۀ بر حملات طالبان در ولایات مختلف افغانستان نظری انداخته و در آغاز آن به حمله طالبان بر ولسوالی انار دره فراه پرداخته‌است که مرکز این ولسوالی برای کمتر از یک ساعت در تصرف شورشیان این گروه درآمد.

پس از آن نیرو‌های امنیتی افغان به حمایت قوای هوایی عملیات در منطقه را آغاز کردند که در نتیجه آن ولسوالی را پس گرفتند، اما به‌گفته مقام‌ها در این عملیات قوماندان امنیه ولسوالی انار دره با ۷ تن از نیرو‌های امنیتی افغان و ۵۶ جنگجوی طالبان کشته شدند.

روزنامه نیویارک تایمز در ادامه مقاله می‌نویسد، هرچند در سال‌های اخیر طالبان مناطق زیادی را تحت کنترول خود درآوردند، اما حکومت افغانستان از دیر وقت در مورد امنیت ولایت فراه نگرانی دارد.

این ولایت از دیر زمانی در آستانه سقوط به دست مخالفین قرار دارد، زیرا تندروان چندین بار موفق شدند تا داخل مرکز ولایت شوند.

مقاله روزنامه نیویارک تایمز از گزارش دفتر سرمفتش خاص امریکا در امور بازسازی افغانستان یاد کرده که در آن آمده‌است:

"تندروان از ۴۰۷ ولسوالی افغانستان سه درصد را کاملاً در کنترول دارند و بر ۴۰ درصد دیگر آن حملات را انجام می‎دهند."

این روزنامه مقالۀ دیگر را در مورد پروسه صلح افغانستان به قلم حکمت خلیل کرزی معین سیاسی وزارت امور خارجه این‌کشور به نشر رسانده‌است.

در مقاله آمده‌است، رئیس جمهور اشرف غنی در ۲۸ ماه فبروری برای طالبان پیشنهاد بدون قید و شرط صلح را داد.

رئیس جمهور غنی در کنفرانس پروسه کابل یک طرح وسیع صلح با طالبان را ارائه نمود.

بر اساس این طرح، با اجرأ آتش‌بس زندانیان طالبان از قید آزاد می‌شوند.

اسامی رهبران این گروه از فهرست سیاه جهانی حذف و آنهایی‌که به پروسه صلح می‌پیوندند، برای مصونیت‌شان تدابیر امنیتی گرفته می‌شود و در صورت ضرورت بر اساس این طرح، قانون اساسی افغانستان بازبینی خواهد شد.

در مقابل، طالبان دولت افغانستان را به رسمیت شناخته و به حاکمیت قانون احترام می‌گذارند.

حکمت خلیل کرزی در این مقاله می‌نویسد، تقاضای صلح از طرف رئیس جمهور اشرف غنی پس از اجماع ملی که چند ماه را در برگرفت، به عمل آمد.

به نوشته معین سیاسی وزارت امور خارجه افغانستان این تقاضای صلح به معنی برابری همه افغان‌هاست و همۀ آن‌ها حق دارند که در صلح و ثبات زنده‌گی کنند.

حکمت خلیل کرزی می‌نویسد که این به طالبان فرصت می‌دهد تا به‌عنوان یک حزب منظم سیاسی منسجم شده و راه مصالحه را در پیش گرفته و به‌حیث یک نیروی سیاسی بخشی از پروسه سیاسی صلح شوند.

آقای کرزی می‌گوید، حکومت افغانستان متعهد است تا نگرانی‌ها و خواست‌های طالبان را مورد غور قرار دهد.