علیزایی: اگر رئیس معارف هرات برکنار نشود، دروازه این ریاست را می‌بندیم

رئیس شورای ولایتی هرات خواهان برکناری رئیس معارف این ولایت از سمت‌اش شد.

کامران علیزایی این خواست را امروز دوشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی مطرح کرد.

او هشدار داد که اگر حکومت افغانستان به این موضوع اقدام فوری نکند شورای ولایتی همراه با اعتراض کننده‌گان دروازه معارف را به روی مردم مسدود خواهند کرد.

وی گفت:

"مردم ولایت هرات و شورای ولایتی، ما خواهان برطرف کردن سرپرست ریاست معارف هرات هستیم و اگر تا روز یک‌شنبه موضوع برکناری آن معلوم نشود، دروازه ریاست معارف بسته می‌شود حتی که در مقابل جان ما باشد."

روز گذشته صدها تن از باشنده‌گان هرات در تظاهراتی در مقابل ریاست معارف علیه رئیس این اداره شعار سردادند.

این افراد عبدالرزاق احمدی مسئول معارف هرات را به سوء استفاده از صلاحیت‌های وظیفوی و دامن زدن به مسایل قومی و سمتی متهم کردند.

اکنون کامران علیزایی رئیس شورای ولایتی پافشاری می‌کند که اسنادی در دست دارد که رئیس معارف با استفاده از صلاحیت‌های وظیفوی دست به فعالیت‌های غیر قانونی می‌زند.

وی افزود:

"اطلاعاتی بدست آمده‌است از ارگان‌های محترم کشفی، امنیتی و مردمی ولایت هرات که تقرر کارمندان به اساس علایق شخصی و تنظیمی، استخدام اقارب و نزدیکان به طور بالمقطع، مصارف بدون تخصیص و بودجه معارف در مهمانخانه و استفاده شخصی از آن، استفاده مبلغ هفت صد هزار پول صرفیه برق بنیاد احمد شاه مسعود تحت نام تالار مولانا، ادامه تحصیل حضوری در ایران در جریان وظیفه رسمی بدون اطلاع به مقام عالی ریاست جمهوری."

رئیس شورای ولایتی هرات وضعیت معارف در بیشتر ولسوالی‌ها را شکننده توصیف کرده و این موضوع را ناشی از ضعف مدیریت این اداره می‌خواند.

با این حال عبدالرزاق احمدی رئیس معارف هرات این اعتراضات را یک حرکت سازمان یافته از سوی برخی از گروه‌های خاص در داخل هرات و کابل می‌داند.

آقای احمدی می‌گوید، این افراد کوشش دارند تا به بهانه‌های گوناگون معارف هرات را بد نام سازند.

وی افزود:

"همه چیز هایی‌که آن‌ها به نام سیاسی سازی و تبعیض علیه معارف مطرح کردند این‌ها خود‌شان نقاطفشار اند بخاطر این‌‎که معارف سیاسی ساخته شود و بخاطر این‌که معارف به نفع یک تعداد مشخص بغلتد. طبیعی است که اداره معارف خود را پاسخگو نسبت به اجراآت قانونی می‌داند و حاضر نخواهد بود که به فشارها تسلیم شود و مطالبات غیر اصولی را پاسخ بدهد."

ولایت هرات در غرب افغانستان بیش ازهشت صد هزار شاگرد دارد که نیمی از آنان را دختران تشکیل می‌دهند.

اما ناامنی‌ها در برخی از ولسوالی‌ها باعث شده تا خیلی از دختران از رفتن به مکتب دست بکشند.

شاه پور صابر، هرات