در تاجکستان یک برنامه کمک به افغانستان تصویب شد

در اجلاس شورای وزرای خارجه کشورهای سازمان همکاری‌های اقتصادی که در شهر دوشنبه پایتخت تاجکستان برگزار شد، یک برنامه کمک به افغانستان تصویب شد.

۲۳مین اجلاس شورای وزرای خارجه سازمان همکاری‌های اقتصادی در شهر دوشنبه برگزار شد و وزیر خارجه افغانستان در آن در مورد رشد اقتصادی و تحولات سیاسی و امنیتی افغانستان صحبت کرد.

در پایان این اجلاس اعلامیۀ نشر شد که در آن بر همکاری بیشتر به افغانستان تأکید شده است.

میرزا نبی خالقزاد خبرنگار رایو آزادی در شهر دوشنبه در این مورد چنین می‌گوید:

"۱۷م اپریل در شهر دوشنبه اجلاس شورای وزرای خارجه سازمان همکاری‌های اقتصادی برگزار شد که وزیر خارجه افغانستان صلاح‌الدین ربانی هم در آن سهم داشت. در جریان بررسی که صورت گرفت برنامه نو شورای همکاری اقتصادی در رابطه با مساعدت به افغانستان پذیرفته شد و در این‌جا تأکید به عمل آمد که فراهم آوردن شرایط مساعد برای رشد اقتصادی و اجتماعی افغانستان مهم است و ۱۰ عضو این سازمان باید در این راه بسیج شوند و در طرح‌ها و برنامه‌ها برای تأمین ثبات، استقرار صلح و از نو سازی افغانستان مساعدت کنند."

در اعلامیۀ این اجلاس تأکید شده‌است که همکاری منطقوی برای تأمین صلح و ثبات در افغانستان و ایجاد شرایط برای رشد اقتصادی و اجتماعی این کشور اهمیت حیاتی دارد.

همکاری منطقوی برای تأمین صلح و ثبات در افغانستان و ایجاد شرایط برای رشد اقتصادی و اجتماعی این کشور اهمیت حیاتی دارد.

صلاح‌الدین ربانی وزیر خارجه افغانستان در حاشیۀ این اجلاس با مقامات تاجکستان هم صحبت‌های جداگانه داشت.

میرزا نبی خالقزاد خبرنگار رادیو آزادی در شهر دوشنبه در این مورد چنین می‌گوید:

"آقای صلاح‌الدین ربانی در حاشیۀ این نشست با پرزدنت تاجکستان امام علی رحمان ملاقات داشت و در این دیدار باز هم مربوط به افغانستان صحبت شد و این‌که تاجکستان در تأمین صلح و ثبات افغانستان چه کرده می‌تواند. در مورد مسایل آب و انرژی هم صحبت شد و مسئله ساحتمان راه و غیره. همچنان با سراج‌الدین اسلوف وزیر خارجه تاجکستان ملاقات کرد که این صحبت‌ها هم بر کمک‌های تاجکستان به افغانستان تمرکز داشت."

در صحبت با وزیر خارجه تاجکستان به‌گفته خبرنگار رادیو آزادی وزیر خارجه افغانستان خواست که قونسلگری تاجکستان در شهر کندز دوباره باز شود.

صلاح الدین ربانی با همتای تاجکی‌اش

سازمان همکاری اقتصادی یک سازمان اقتصادی بین‌المللی می‌باشد که در سال ۱۹۸۵ تشکیل شد و ایران، پاکستان و ترکیه سه عضو اول آن به شمار می‌روند.

در سال ۱۹۹۲ افغانستان، آذربایجان، قزاقستان، قرغزستان ترکمنستان و ازبکستان عضو آن شدند.

هدف این سازمان زمینه‌سازی برای رشد اقتصادی کشورهای عضو آن می‌باشد.