هیئت اداری مشرانو جرگه افغانستان نشست علمای دینی سه کشور در جاکارتا را با اهمیت میداند و ابراز امیدواری میکند که در این نشست بر ضد جنگ جاری در افغانستان فتوا نیز صادر گردد.
محمد آصف صدیقی معاون دوم مشرانو جرگه روز شنبه به رادیو آزادی گفت که حرام دانستن جنگ جاری افغانستان در نشست علمای دینی اندونیزیا، افغانستان و پاکستان پروسه صلح این کشور را تقویت میکند.
آقای صدیقی میگوید، علمای دینی افغانستان که در نشست جاکارتا اشتراک میکنند باید سعی نمایند تا علیه جنگ در این کشور فتوا صادر شود.
وی گفت:
"امیدوار هستیم که علمای افغانستان از این فرصت استفاده مثبت کنند و به دیگر علما نیز بگویند که جنگ در افغانستان بخاطر اسلام نیست بلکه این جنگ اسلام کشی و افغان کشی است، بیائید صادقانه همکاری کنیم تا علما بر ضد مخالفین نظام فتوا صادر نمایند اگر این کار شود من فکر میکنم که یک دستآورد و یک موفقیت خوبی خواهد بود."
نشست علمای دینی افغانستان، پاکستان و اندونیزیا قرار است روز جمعه در جاکارتا پایتخت اندونیزیا برگزار شود.
برگزاری این نشست را رئیس جمهور اندونیزیا در ماه جنوری در هنگام سفرش به کابل مطرح کرده بود.
گفته شده که در این نشست بیست عالم دین از افغانستان، به همین تعداد از پاکستان و شماری از علمای دینی اندونیزیا اشتراک میکنند.
محمد اکرم خپلواک رئیس دارالانشای شورای عالی صلح افغانستان که در خصوص این نشست به جاکارتا رفته در صفحه توییترش نوشته که علمای دینی برجسته بخاطر بحث در مورد صلح و ثبات افغانستان در این نشست سه جانبه اشتراک خواهند کرد.
شماری از کارشناسان سیاسی افغان هر چند میگویند که ممکن این نشست نتواند پاکستان را به همکاری با افغانستان تشویق کند، اما آنان به این باور هستند که نشست جاکارتا به نحوی بر اذهان عامه تأثیرگذار خواهد بود.
داوود مایار یکی از این کارشناسان گفت:
"مفاد آن این است که بالای اذهان عامه تأثیرات بسیار مثبت خواهد داشت چون جنگ و سربازگیری از سوی مخالفان به نام اسلام صورت میگیرد این نشست تأثیر مثبت دارد و نسل جوان متوجه خواهد شد که دین یک امر صلح جویانه است پس از این نگاه برای افغانستان خیلی مفید است."
از سوی هم شورای عالی صلح افغانستان میگوید که برای برگزاری کنفرانس بزرگ علمای جهان اسلام در یکی از کشورهای اسلامی نیز اقداماتی صورت گرفته اما تا هنوز مشخص نیست که این نشست چه زمانی و در کجا برگزار خواهد شد.
حکومت افغانستان تلاش دارد تا با راه اندازی نشستهای علمای دینی کشورهای اسلامی به جنگ جاری در این کشور نقطه پایان گذاشته و صلح و ثبات را در افغانستان تأمین نماید.
نسیم شفق