وزارت خارجه هند: این کشور تجارت خود با ایران و ونزوئلا را ادامه می‌دهد

هند می‌گوید با وجود تحریم‌های واشنگتن علیه ایران و ونزوئلا، تجارت خود با این دو کشور را ادامه می‌دهد.

در اعلامیۀ وزارت خارجه هند روی توافق‌نامه هسته‌ای ایران و تجارت دهلی نو با ایران و ونزوئلا پرداخت شده‌است.

نخست در مورد توافق‌نامه هسته‌ای ایران این اعلامیه گفته‌است که وزرای خارجه هند و ایران در مورد گفتگوی تهران با رهبران اروپایی، روسیه و چین در پیوند به حفظ توافق‌نامه هسته‌ای ایران گفتگو کرده‌اند.

تهران

همچنان در این ملاقات سوشما سوآراج و محمد جواد ظریف، روی استراتژی بعد از خروج واشنگتن از توافق‌نامه هسته‌ای ایران بحث کرده‌اند.

بر اساس این اعلامیه، وزیر خارجه هند به همتای ایرانی خود گفته‌است که دهلی نو سیاست خارجی‌اش را تحت فشار کشور‌های دیگر نساخته و این کشور فقط به تحریم‌های وضع شده از سوی سازمان ملل‌متحد متعهد است.

سوشما سوآراج در این ملاقات همچنان از ونزوئلا یاد کرد که اخیراً با تحریم‌های جدید از سوی امریکا روبه‌رو شد.

سوشما سوآراج

ونزوئلا هفته پیش شاهد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بود که در نتیجه ایالات متحده امریکا تحریم‌های به‌خاطر انتخاب مجدد نیکلاس مادورو به‌عنوان رئیس جمهور آن‌کشور اعلام کرد.

خانم سوآراج در رابطه به گزارش‌های که گفته شده ممکن هند معامله‌های تجارتی‌اش با ونزوئلا را از طریق پرداخت پول نقد انجام دهد گفت که این‌کار خلاف قوانین بانک ملی هند است، اما آن‌ها روی مواردی کار می‌کنند که با وجود تحریم‌های امریکا بتوانند با ونزوئلا تجارت را ادامه دهند.

همچنان واشنگتن بعد از خروج از توافق‌نامه هسته‌ای سال ۲۰۱۵ ایران و شش قدرت جهان تهدید کرده‌است که شدید‌ترین تحریم‌ها را بر این کشور وضع می‌کند.

اما وزیر خارجه هند در ملاقات با همتای ایرانی‌اش گفت، دهلی نو با وجود تحریم‌های واشنگتن علیه ایران و ونزوئلا، تجارت خود با این دو کشور را ادامه می‌دهد.

هند در حال حاضر یکی از وارد کننده‌گان عمده نفت ایران است.

تجارت میان دهلی نو و تهران در سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ میلادی نزدیک به ۱۳ میلیارد دالر رسید.

۹۰ درصد تجارت میان دهلی نو و تهران را صادرات نفت از ایران به هند تشکیل می‌دهد.

۹۰ درصد تجارت میان دهلی نو و تهران را صادرات نفت تشکیل می‌دهد.

هند همچنان دارای منافع دیگر در ایران است، به ویژه تعهدی برای اعمار پروژه چابهار.

این پروژه به‌عنوان یک مسیر برای هند به‌خاطر ایجاد راه‌های تجاری دور از رقیب‌اش پاکستان خوانده شده‌است.

دهلی نو پیش از رفع تحریم‌های اقتصادی بالای ایران نیز با این کشور معامله‌های تجارتی‌اش را انجام می‌داد، اما در ۲۰۰۶ میلادی زمانی‌که سازمان ملل تحریم‌ها علیه ایران را اعلان کرد‌ه‌اند، آن‌را رعایت نمود.