معاون والی نیمروز میگوید، برخی مسئولان دولتی این ولایت در قاچاق انسان دست دارند.
سردار محمد همدرد معاون والی نیمروز میگوید، روزانه از یک الی سه هزار افغان از طریق این ولایت به کشور ایران میروند.
بهگفته همدرد، این افغانها تعداد شان در ایران باقی میمانند و شمار دیگر شان به کشورهای اروپایی میروند.
وی که روز پنجشنبه «۱۰ جوزای ۱۳۹۷» با رادیو آزادی صحبت میکرد همچنان گفت، برخی مسئولان دولتی در انتقال این افغانها به ایران با قاچاقبران همکاری میکنند.
او افزود:
"یک تعداد مسئولین دولتی ما هم دخیل اند و ما تلاشها را آغاز کردهایم تا جلو شان را بگیریم چون قاچاق انسان یک مشکل بزرگ است. کوششها جریان دارد تا هر مسئول دولتی که با قاچاقبران شریک اند جلو شانرا بگیریم."
بهگفته وی بیشتر این افغانها جوانان و باشندههای ولایتهای شمال کشور اند که بهخاطر مشکلات امنیتی و اقتصادی کشور را ترک میکنند.
همدرد میگوید، مشکلات زیاد این افغانها را هنگام مهاجرت تهدید میکنند.
مشکلات زیاد این افغانها را هنگام مهاجرت تهدید میکنند.
تماس رادیو آزادی در این باره با سید حسین عالمی بلخی وزیر مهاجرین افغانستان برقرار شد، اما وی از ابراز نظر در این باره خودداری کرد.
روز گذشته جان بس سفیر ایالات متحده امریکا در کابل در برنامه معرفی «شبکه مبارزه با قاچاق انسان در افغانستان» این کشور را مرکز ترانزیت و مبدأ قاچاق انسان خوانده گفت، در کشوری که قانون تطبیق نمیشود، شهروندانش قربانی این پدیده اند.
عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه نیز در این برنامه ضعف اقتصادی و جنگ در افغانستان را یکی از عواملی خواند که بهگفته وی برای قاچاقبران بیشتر زمینه استفاده از شهروندان کشور را فراهم ساخته است.
این در حالی است که از سال ۲۰۱۴ به اینسو که حکومت وحدت ملی در افغانستان روی کار آمده، مهاجرت افغانها افزایش یافته است.
نا امنی و مشکلات اقتصادی در افغانستان از عوامل اصلی این مهاجرتها خوانده میشوند.
به دنبال افزایش مهاجرت از کشورهای مانند سوریه، عراق و افغانستان کشورهای اروپایی در سال ۲۰۱۵ بر مرزهای خود محدودیت وضع کرد، اما با آن هم بهگفته معاون والی نیمروز روزانه هزاران تن کشور را ترک میکنند.
برخی فعالین جامعه مدنی افغانستان میگویند، تا زمانی که حکومت اعتماد مردم را بیشتر جلب نکند و جلو نا امنی را نگیرد، جلوگیری از قاچاق انسان در این کشور نا ممکن خواهد بود.
عزیز رفیعی رئیس مجتمع جامعه مدنی افغانستان در این باره به رادیو آزادی گفت:
"این وضعیت خیلی ناگوار است، متأسفانه نا امنی و بیروزگاری مردم را خیلی نا امید ساخته، همچنان نگرانی از نا امنی در آینده نیز مردم را نا امید ساخته، آنهای که توانایی بیرون شدن از کشور را دارند، تلاش زیاد میکنند هرچه زودتر از کشور بیرون شوند."
بهگفته آقای رفیعی این نگرانی هم وجود دارد که مبادا از افغانها در کشورهای خارجی استفادههای نظامی و یا سیاسی صورت گیرد.
بهگفته وی، این نگرانی هنوز پا برجاست که شاید از مهاجرین افغان به نفع طرفهای درگیر در جنگ سوریه استفاده شود.
گزارش: نصرت پارسا