روزنامههای چاپ امروز کابل روی موضوعات متفاوت از نتایج نشست علما تا وضعیت امنیتی کابل تبصره نمودهاند.
- سرخط
روزنامه سرخط در یک مطلب تحلیلی نوشته که دشمنان مردم افغانستان در جریان ۴ دهه جنگ در تلاش این بوده تا عالمان را که برای منافع ملی صدایشان را بلند نمودهاند، بکشند.
در ادامه گفته شده که در جریان یک و نیم دهه گذشته تعدادی زیادی از عالمان دین را که صلح را نسبت به جنگ ترجیح میدادند، طالبان از بین بردهاند.
روزنامه نوشته که طالبان فقط اعمال خود شان را اسلامی میدانند و اعمال سایرین برایشان غیر اسلامی است و کوشش میکنند آن عده از اشخاصیکه دانش دینی دارند را از بین ببرند.
در ادامه گفته شده که دشمن اصلی طالبان علمای هستند که بتوانند اعمال طالبان را نقد کنند و شعایر و رهنمود واقعی اسلامی را برای مردم تبلیغ کنند.
- ماندگار
روزنامه ماندگار نیز در یک مطلب تحلیلی نوشتهاست که موضع علمای دینی یک اقدام تاریخی بود.
روزنامه نوشته که طالبان در برابر فتوای عالمان دین در کابل در پیوند به جنگ و حملات انتحاری واکنش نشان داده و آن را اقدام انجام شده توسط امریکاییها میخوانند، ولی رئیس جمهور جمهوری اسلامی افغانستان از این اقدام علما استقبال میکند.
در ادامه بر اساس اعلامیه طالبان نوشته که امارات اسلامی اینگونه نشستها را پروسه اسلامستیزانه امریکا میداند.
روزنامه به نقل از اعضای مشرانو جرگه نوشته که صدور فتوا از سوی حدود دو هزار عالم دین بر ضد جنگ و انتحار در افغانستان یک اقدام تاریخی است.
در مطلب از قول مقامات ناتو هم گفته شده که دشمنان مردم افغانستان کوشش میکنند که صدای افغانان را که صلح میخواهند خاموش نمایند و به ادامه همکاری مأموریت حمایت قاطع با مردم افغانستان نیز تأکید نمودهاست.
- هیواد
روزنامه دولتی هیواد هم روی همین موضوع تبصره نموده و نوشته که فتوای تازه عالمان دینی، رهبری طالبان را به صلح تشویق مینماید.
روزنامه نوشته که این فتوا بر پروسه صلح نیز تأثیرات مثبت میگذارد و این شورا ابراز امیدواری نموده که با ناروا خواندن جنگ جاری در افغانستان از سوی عالمان دین، تمایل به صلح در سطح رهبری گروه طالبان افزایش یابد.
- ویسا
روزنامه ویسا در رابطه به نگرانیهای امنیتی در سطح ولایت کابل به استناد یک گزارش رادیو آزادی نوشته که گارنیزیون کابل گفته برای شهروندان کابل از بهتر شدن وضعیت امنیتی اطمینان داده نمیتواند.
در مطلب به نقل از قوماندان گارنیزیون نوشته شده که مخالفان مسلح در جبهات جنگ شکست خوردهاند و حالا به حملات در داخل شهرها رو آوردهاند.
در ادامه از قول جنرال عتیقالله امرخیل کارشناس مسایل امینتی نوشته که جنگ در افغانستان یک جنگ چریکی است و بهگونه کامل برد و باخت ندارد.
در ادامه از قول آقای امرخیل گفته شده که طالبان میخواهند تا با افزایش حملاتشان در شهرها و اطراف آن به حکومت افغانستان و نیروهای بینالمللی، قوت و تواناییشان را نشان بدهند.