شورای عالی صلح افغانستان میگوید علاقهمندی در سطوح مختلف رهبری طالبان مسلح برای انجام گفتگوهای صلح بهوجود آمدهاست.
شورای عالی صلح افغانستان میگوید معلومات تازه را که این شورا دریافت کرده نشان میدهد که در میان طالبان مسلح بهخصوص به سطوح مختلف رهبری آنان این علاقهمندی بهوجود آمده است تا به میز مذاکره حاضر شده و در خصوص صلح گفتگو کنند.
سید احسان طاهری سخنگوی این شورا روز شنبه در صحبت با رادیو آزادی ابراز امیدواری کرد که در جریان آتش بس در روزهای عید زمینه برای اعتماد سازی میان حکومت و طالبان مسلح برای صلح و مذاکرات مستقیم صلح بهوجود آید.
او افزود:
"باید میان دو طرف زمینه برای اعتماد سازی فراهم گردد، ما امیدوار استیم بخاطریکه علاقهمندی میان دو طرف بیشتر شده و معلومات که از سوی طالبان برای ما رسیده است علاقهمندی در سطح رهبری طالبان برای آغاز مذاکره و آماده برای اعلام آن بیشتر شدهاست و ما امیدوار استیم بخاطریکه امسال حمایت مردم از برنامه های صلح ما وجود دارد."
این اظهارات پس از آن صورت میگیرد که حکومت افغانستان از بیست و هفتم ماه رمضان الی پنجم عید و طالبان مسلح سه روز عید سعید فطر را آتش بس اعلام کرده اند.
محمد اشرف غنی رئیس جمهور کشور روز جمعه پس ادای نماز عید سعید فطر در ارگ ریاست جمهوری یکبار دیگر طالبان مسلح را به صلح دعوت کرده و گفت که به وساطت علمای دین برای گفتگوهای بین الافغانی آمادهاست.
در برخی گزارشها به نقل از ملا هبتالله رهبر گروه طالبان گفته شده است که وی در پیام اش به مناسبت عید خواستار مذاکرات مستقیم با امریکا شده است اما در این پیام از گفتگو با حکومت افغانستان چیزی گفته نشده است.
در این حال کارشناسان سیاسی افغان ضمن ابراز خوشبینی از پابندی حکومت و طالبان مسلح به مراعات کردن آتش بس میگویند که برای رسیدن به مذاکرات و صلح دایمی صداقت و اعتماد سازی میان دو طرف شرط اساسی است.
انتظار خادم یکی از این کارشناسان در مورد به رادیو آزادی گفت:
"بدون صداقت و راستگویی هیچ قدم برداشته نمیشود و اگر برداشته هم شود بازهم پروسه صلح نمیتواند که به یک صلح دایمی و با ثبات برسد پس اگر میخواهیم که افغانستان به طرف صلح برود همین اساس را باید محکم ساخته و پرانسیپ واصل که راستگویی، صداقت و اعتماد سازی است باید به شکل جدی در نظرداشته باشند و در عمل پیاده گردد."
آقای خادم میگوید هر زمانیکه مراحل اساسی برای آوردن صلح به صورت درست عملی گردد تامین صلح در کشور را امکان پذیر میسازد.
وی اعتماد سازی میان دو طرف و برداشتن موانع فرا راهی صلح، تلاش و حمایت مردم در مناطق تحت کنترول و حکومت و طالبان و نزدیک سازی دو طرف را از موارد دیگر میخواند که میتواند به آوردن صلح دایمی در کشور کمک نماید.
گزارش: جاوید حسن زاده