برنامۀ جدید آگاهی دهی به جوانان در مورد مهاجرت‌های غیر قانونی آغاز شد

معینیت جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان می‌گوید به هدف آگاهی دهی به جوانان در مورد خطرات مهاجرت‌های غیر قانونی و قاچاقبران انسان برنامه آگاهی دهی را آغاز کرده‌است.

معینیت جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان می‌گوید قاچاقبران انسان با فریب دادن برخی از جوانان افغان آن‌ها را از راه‌های غیر قانونی تشویق به رفتن به خارج از کشور کرده زنده‌گی آنان را با خطر مواجه می‌سازد.

کمال سادات معین جوانان این وزارت روز پنجشنبه «۳۱ جوزای ۱۳۹۷» در یک نشست مشترک خبری با معین وزارت امور مهاجرین و عودت کننده‌ها در کابل گفت، به هدف جلوگیری از رفتن جوانان افغان از راه‌های غیر قانونی و تشویق آنان از سوی قاچاقبران، برنامه آگاهی دهی را در برخی مناطق افغانستان را اندازی کرده اند.

سید کمال سادات

او افزود:

"برخی از جوانان فعال ما به شکل رضاکارانه در مساجد قریه و قصبات به مردم تبیلغ می‌کنند که چگونه از راه‌های قاچاقی جلوگیری کنند و از راه‌های قانونی به کشورهای دیگر بروند، ما فعالیت‌های نخست خود را در هرات و مزار شریف و حالا آن‌را در کابل آغاز می‌کنیم و در ضمن جوانان رضاکار ما در تمام ولایات استند و برای مردم آگاهی عامه می‌دهند."

وی از جوانان که از کشورهای مختلف دوباره دیپورت می‌شوند تقاضا کرد که به معینیت جوانان مراجعه کنند تا در قسمت تعلیم و کاریابی با ایشان همکاری صورت گیرد.

معین جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ کشور همچنان از سایر جوانان کشور خواست که از رفتن به خارج از راه‌های غیر قانونی بپرهیزند.

جنگ، مشکلات اقتصادی، بی‌کاری و ضعف اقتصاد بسیاری از خانواده‌ها در افغانستان از دلایلی خوانده می‌شوند که در چند سال گذشته شماری زیاد از جوانان به هدف دریافت کار از راه‌های غیر قانونی کشور را ترک کرده‌اند.

گزارش‌ها همواره به نشر رسیده است که بیشتر این جوانان افغان در مسیر رفتن به کشورهای مختلف به‌خصوص اروپایی آن‌هم با قاچاقبران دچار مشکلات زیاد شده و حتی در برخی موارد زنده‌گی شان را از دست داده‌اند.

محمد یونس جوانی افغانی است که می‌گوید فریب قاچاقبر را خورده و بنا به مجبوریت که داشت مجبور شد کشور را ترک کرده و از راه‌های غیر قانونی و به تشویق قاچاقبران به ترکیه برود.

وی که در نشست روز پنجشنبه با مسئولان وزارت‌های مهاجرین و عودت کننده‌ها و اطلاعات و فرهنگ حضور یافت از سرگذشت‌اش چنین قصه کرد:

"ما را قاچاقبر گفت که شما به ترکیه بروید و آن‌جا کار کنید که در یک ماه ۵۰۰ دالر پیدا می‌کنید، نخست در ایران بالای ما ظلم کرد و وقتی پول دادیم رهای ما کرد و به ترکیه زندانی شدیم، وقتی به ترکیه رسیدیم آنجا کار نبود و ما را بالای ترکی‌ها و کرد ها فروختند، مشکلات زیاد بود."

یونس می‌گوید دیگر قصد رفتن به خارج را نداشته و از دیگر جوانان نیز می‌خواهد تا این اشتباه را نکرده و از راه‌های غیر قانونی و به تشویق قاچاقبران کشور را ترک نکنند.

در این حال عالمه معین امور پناهنده‌گان وزارت مهاجرین و عودت کننده‌ها نیز می‌گوید که برای رفع مشکلات مهاجرین که در ترکیه آسیب‌پذیر اند تلاش‌ها را آغاز کرده‌است.

در این حال ولی محمد کندیوال یکی از محققین افغان در بخش مهاجرت حکومت نخست در داخل کشور و بعداً در تفاهم با کشورهای اروپایی زمینه کار را برای جوانان افغان فراهم سازد تا جوانان افغان برای دریافت کار مجبور به رفتن از راه‌های غیر قانونی به خارج از کشور به خصوص کشورهای اروپایی نگردند.

گزارش: جاوید حسن‌زاده