در حالیکه میلیونها مهاجر از آسیای میانه، بیشتر از کشورهای ازبکستان، تاجکستان و قرغزستان و تعداد کثیری از اوکراینیها و ملدوای در کشور روسیه، میزبان جام جهانی سال ۲۰۱۸ میلادی فوتبال زندهگی میکنند، اما اکثر اعضای تیم فوتبال روسیه از نژاد روسی اند.
به غیر از ماریو فرنادیس (Mario Fernandes) برازیلی که به شهروندی روسیه پذیرفته شدهاست و چند بازیکن محدود که والدین آنها از دوران اتحاد شوروی سابق از اوکراین و بلاروس اند، همه بازیکنان تیم روسیه از نژاد روسی بوده، ورزشکاران غیر روسی از بازی برای تیم فوتبال روسیه محروم شدهاند.
سلاوا ملامود (Slava Malamud) نویسنده نشریه مسکو سویتسکی سپورت (Moscow's Sovetsky Sport) که در ایالات متحده امریکا مستقر است در صحبت با رادیو آزادی گفت:
"واقعاً روسیه یک بهشت برای مهاجرین خارجی محسوب نمیشود و مشکلات بزرگ در زمینه ادغام مهاجرین از کشورهای اتحاد شوروی سابق را هم دارد."
به گفته وی:
"بناً غیر مترقبه نیست که تیم فوتبال روسیه نسبت به بیشتر تیم های اروپایی از تنوع کمتر برخوردار است."
سلاوا ملامود به قضیه پیتر اودموینگی (Peter Odemwingie) فرزند یک خانواده مهاجر نایجریایی اشاره می کند که در روسیه متولد و بزرگ شده بود، اما چند سال قبل بازی در تیم فوتبال روسیه را رد نموده، بازی برای تیم فوتبال نایجریا را انتخاب کرد.
به گفته سلاوا ملامود، نظر عام در روسیه اینست که اروپا تحت تهاجم مهاجران وحشی قرار دارد و این ایده لوژی رسمی حاکم را در آن کشور منعکس میسازد.
آقای ملامود کلپ ورزشی زینت سن پترزبورگ (Zenit Saint Petersburg) را مثال می دهد که در سال ۲۰۱۲ میلادی هوادران این تیم، خواستار بازیکنان همه سفید پوست شده بودند و برای مدت طولانی در استدیوم این کلپ ورزشی لوحه بزرگ نصب شده بود که:
"سیاه یکی از رنگ های ما نیست!"
اما در سایر تیمهای که در مسابقات جام جهانی سال ۲۰۱۸ میلادی در روسیه اشتراک دارند، تنوع وسیع نژادی دیده می شود.
اما در سایر تیمهای که در مسابقات جام جهانی سال ۲۰۱۸ میلادی در روسیه اشتراک دارند، تنوع وسیع نژادی دیده می شود.
از این لحاظ تیم فوتبال سویس یک نمونه مثال محسوب می شود.
از جمله ۲۳ عضو این تیم ۱۴ تن آنها بازیکنانی اند که یا در خارج از این کشور تولد شده و یا هم والدین آنها به سویس مهاجرت کرده اند.
تیم سویس یگانه تیمی نیست که در آن جوانان مرتبط با خانوادههای مهاجرین بازی میکنند، ۱۷ عضو تیم فرانسه یعنی سه چهارم بازیکنان آن جوانان به خانوادههای مهاجرین مربوط اند.
به همین ترتیب در تیم بلجیم ۱۱، در انگلستان ۱۰ و در تیم جرمنی شش بازیکن به جامعه مهاجرین ارتباط دارند.