یک مقام امریکایی میگوید، رد مذاکرات صلح از سوی طالبان غیر قابل قبول است.
در حالیکه تقاضاها برای پایان جنگ ۱۷ ساله امریکا در افغانستان رو به افزایش اند، معاون وزیر امور خارجه امریکا برای کشورهای آسیای میانه و جنوب آسیا دیروز گفت، فشارها بر طالبان به خاطر پاسخ آنها به پیشنهاد صلح رئیس جمهور افغانستان در مورد مذاکرات صلح، روبه افزایش اند.
الیس ولز معاون وزیر امور خارجه امریکا برای کشورهای آسیای میانه و جنوب آسیا که دیروز در کابل با خبرنگاران صحبت میکرد گفت، به نظرش غیر قابل قبول است که طالبان حاضر به مذاکره نشوند.
خانم ولز یکی از مقامهای ارشد وزارت خارجه امریکا به شمار میرود که در امور افغانستان کار میکند.
او می گوید:
"در حال حاضر به طور آشکارا این رهبران طالبان هستند که مانع حل سیاسی جنگ افغانستان میباشند."
وی افزود که رهبران طالبان در داخل افغانستان زندهگی نمیکنند.
طالبان که در سال ۲۰۰۱ میلادی توسط نیروها به رهبری امریکا سقوط داده شدند و برای احیای انفاذ شریعت اسلامی به زعم خود شان در افغانستان میجنگند، پس از سه روز آتشبس در ایام عید فطر تقاضای رئیس جمهور غنی برای انجام مذاکرات صلح را رد کرده اند.
معاون وزیر خارجه امریکا افزود، صحنههای آتشبس در ایام عید نشان دادند که در افغانستان از صلح حمایت گسترده صورت میگیرد.
الیس ولز گفت:
"حمایت را که ما نهتنها از سوی مردم افغانستان، بلکه از سوی قوماندانان طالبان و جنگجویانشان شاهد بودیم، فوقالعاده بود."
رئیس جمهور افغانستان به دنبال تمدید آتشبس پس از ایام عید و تأکید بر پیشنهاد آغاز مذاکرات صلح، روز شنبه به سربازان دستور داد که عملیات تهاجمی علیه جنگجویان طالبان را از سر گیرند.
Your browser doesn’t support HTML5
خانم ولز معاون وزیر امور خارجه امریکا برای کشور های آسیای میانه و جنوب آسیا گفت، پیشنهاد ایالات متحده برای پیوستن به مذاکرات صلح و بحث در مورد آینده نیرو های بینالمللی در افغانستان هر گونه توجیه را برای رد مذاکره طالبان با دولت افغانستان، از میان بر میدارد.
معاون وزیر امور خارجه امریکا گفت، این واقعاً تمام مخالفتهای که طالبان برای عدم اشتراک آنها در مذاکرات صلح با حکومت افغانستان استدلال میکنند، از بین میبرد.
این واقعاً تمام مخالفتهای که طالبان برای عدم اشتراک آنها در مذاکرات صلح با حکومت افغانستان استدلال میکنند، از بین میبرد.
الیس ولز که قرار است، امروز دوشنبه راهی اسلامآباد شود گفت، کشورهای همسایه، نقش حیاتی را در پیشبرد پروسه صلح افغانستان بازی کرده میتوانند، مگر پاکستان اقدامات کافی را در این راستا انجام ندادهاست.
خانم ولز افزود:
"ما تا هنوز شاهد اقدام متداوم و قاطع از جانب اسلامآباد نیستیم و این امریست که ما در تلاش آن میباشیم."
افغانستان، پاکستان را به تقویت طالبان از راه فراهم آوری کمک و همچنان پناهگاههای امن متهم میکند، اتهام که اسلامآباد آن را رد میکند و میگوید، مردم آن کشور خود از حملات جنگجویان افراطی آسیب دیده و متقبل تلفات زیاد شدهاند.