ریاست مبارزه با مواد مخدر غور میگوید، امسال کمپاین تخریب مزارع کوکنار در غور اجرأ نشده است.
روی آوردن بی سابقه دهاقین به کشت کوکنار و عدم تطبیق برنامه تخریب این مزارع نگرانیها را مبنی بر تولید، قاچاق و روی آوردن جوانان با استفاده از این مواد افزایش دادهاست.
مسئولین اداره مبارزه با مواد مخدر در غور خاطر نشان میسازند که در سال جاری غور شاهد بیشترین کشت مواد مخدر میباشد و حکومت نیز برنامه تخریب این مزارع را تطبیق نکردهاست.
محمد یوسف وکیلی رئیس مبارزه با مواد مخدر غور به رادیو آزادی میگوید، افزایش ناامنیها، مصروفیت نیرو های امنیتی در تامین امنیت مراکز ثبت نام رای دهندهگان، از عمده ترین دلایل عدم تخریب مزارع کوکنار در غور میباشد.
به گفته آقای وکیلی کشت کوکنار در حال حاضر به این ولایت در حال جمع آوری میباشد و اقدام بعد از این جهت از بین بردن مزارع کوکنار بیفایده است.
او افزود:
"متأسفانه امسال کمپاین مبارزه با مواد مخدر در غور آغاز نشد و قرار اطلاع، دهاقینی که کوکنار کشت کرده بودند حاصلات شانرا جمع آوری کردهاند و دیگر اقدام هم فایده ندارد و امسال بیشتر از هر سال دیگر درغور کوکنار کشت شده بود، اما متاسفانه نتوانستیم برنامه تخریب را اجرأ کنیم."
با این حال، فعالین مدنی علت افزایش کشت و مواد مخدر را در غور درکنار افزایش نا امنیها، بی برنامهگی و اقدام جدی دولت در امر جلوگیری از زرع این مواد عنوان میکنند.
به گفته آنها حکومت هیچ گاه با زارعین مواد مخدر برخورد جدی و قانونی نکرده است و این کار سبب شده تا مردم به شکل گسترده تری به زرع این مواد روی بیاورند.
حکومت هیچ گاه با زارعین مواد مخدر برخورد جدی و قانونی نکرده است
محمد وزیر نورانی یکی از فعالین مدنی این ولایت به رادیو آزادی میگوید:
"کشت و زراعت کوکنار در غور نیز همانند سایر ولایات وجود دارد. متاسفانه صدها تن مواد مخدر در غور تولید شده و حاصلات کوکنار جمعآوری شدهاست. تا زمانی که دولت با یک برنامه منظم اقدام نکند، مردم به کشت کوکنار که یک معضل است، ادامه میدهند."
با این حال عبدالحی خطیبی سخنگوی والی غور نیز می پذیرد که به دلیل مصروفیت های زیاد نیرو های امنیتی آنها نتوانستند که مزارع کوکنار را تخریب کنند و دهاقین توانستند تا حاصلات کوکنار را جمع آوری کنند.
اما آقای خطیبی میگوید، که در برنامه خزانی تلاش خواهند کرد تا با راه اندازی تبلیغات گسترده ای از کشت کوکنار در مراحل بعدی جلوگیری نمایند.
آقای خطیبی میگوید:
"اداره محلی غور برای مبارزه علیه مواد مخدر متعهد است. متاسفانه در سال جاری دو موضوع که عبارت از پروسه انتخابات و نا امنی سبب شد که نیروهای امنیتی در ولسوالی ها توظیف شود و مبارزه علیه مواد مخدر تحقق نپذیرفت."
خاموشی حکومت در برابر کشت کوکنار در غور پس از آن با انتقاد مواجه شد که گفته میشود همه روزه بر معتادین مواد مخدر در این ولایت افزوده میشود و آمار های تقریبی نشاندهنده بیش از (۷۰) هزار معتاد دراین ولایت میباشد.
گزارش: قادر غفوری
Your browser doesn’t support HTML5