دولت افغانستان در مورد قضیه لت و کوب نظامیان در شمال، تحقیق می‌کند

شاه حسین مرتضوی معاون سخنگوی رئیس جمهور افغانستان

نشر برخی تصاویر و ویدیو ها در رسانه‌های اجتماعی که نشان می‌دهند یک گروه از افراد ملبس با یونیفورم اردوی ملی تعدادی از افراد مسلح را لت و کوب می‌کنند، ارگ ریاست جمهوری و وزارت دفاع افغانستان را وا داشته است تا در این مورد تحقیق کنند.

ادعا شده که در تصاویر، سرباران کماندوی افغان در حال لت و کوب محافظان دستگیر شدۀ قوماندان نظام الدین قیصاری هستند.

معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان شام دیروز به رادیو آزادی گفت، رئیس جمهور اشرف غنی به ادارات ذیربط هدایت داده‌است تا در بارۀ تصاویر ویدیویی نشر شده از افرادی بازداشت شدۀ قیصاری در ولایت فاریاب، بررسی کنند و گزارش آنرا با سرقوماندانی اعلی قوای مسلح، در میان بگذارند.

شاه حسین مرتضوی گفت، رئیس جمهور در اعلامیه تأکید کرد که رفتار نیروهای امنیتی و دفاعی افغان باید در مطابقت با قوانین نافذه کشور باشد و این نیروها بایستی تمام موازین جامع حقوق بشری را رعایت کنند.

وی افزود:

"آنچه که در بازداشت برخی افراد در فاریاب صورت گرفته، تخطی‌ها از سوی عدۀ افراد بوده و اما در کُل نیروهای دفاعی و امنیتی ما مسلکی بوده و در مطابقت با قانون عمل می‌کنند."

همزمان با این، وزارت دفاع افغانستان می‌گوید، برای وضاحت تصاویر ویدیویی تحقیقات آغاز شده‌اند.

جنرال محمد رادمنش سرپرست دفتر سخنگوی وزارت دفاع افغانستان دیروز "شنبه" به رادیو آزادی گفت، این ویدیو ها در وزارت دفاع مشاهده شده‌اند. به گفته وی در نگاه اول چنین به نظر نمی‌رسد که افراد یونیفورم پوش عساکر کماندو باشند، زیرا، یونیفورم این افراد از قوای کماندو نیست.

جنرال محمد رادمنش

جنرال محمد رادمنش هم‌چنان گفت، نتیجه تحقیقات نشان خواهد داد که این افراد کی‌ها هستند.

وی گفت:

"هیئت تعیین شده و به محل اعزام شده‌است، اما هیئت تاکنون نتیجۀ تحقیقات خود را با ما در میان نگذاشته‌است."

نظام الدین قیصاری که قوماندان مهم و نماینده جنرال عبدالرشید دوستم در سمت شمال کشور است، در این اواخر بنابر برخی از تخطی‌ها از سوی نیروهای کماندوی افغان دستگیر و به کابل انتقال داده شده‌است.

نظام الدین قیصاری

رئیس دفتر جنرال دوستم: قیصاری در داخل لوای اردو ملی در ولسوالی قیصار در فاریاب دستگیر شده و این ویدیو ها هم در داخل همان لوا ثبت شده‌است

.

عنایت الله بابر فرهمند شام دیروز به رادیو آزادی تأکید کرد که اگر حکومت در این مورد اقدام نکند، آن‌ها این ویدیو ها و دیگر اسناد را به منابع حقوق بشری می‌سپارند تا آن‌ها معلوم نمایند که این خشونت‌ها از سوی کدام ارگان‌ها صورت گرفته‌اند.

وی گفت:

" نهاد های دیگری وجود دارند که این موضوع را واضح سازند و بعد یک نهاد بی طرف حقوق بشری بگوید که این ویدیو ها مربوط کماندو است و یا امنیت ملی افغانستان."

پس از دستگیری قوماندان قیصاری، شماری از مردم در ولایات فاریاب، جوزجان، بلخ، سمنگان و برخی نقاط دیگر در اعتراض به دستگیری قوماندان قیصاری، مظاهراتی را به راه انداخته و خواهان رهایی او شدند.