توحیدی: خبرنگاران افغان با تهدید گروه‌های داعش و طالبان مواجه اند

مسئولان کمیته مصئونیت خبرنگاران در افغانستان از افزایش خشونت در برابر خبرنگاران نسبت به سال ۲۰۱۷ م خبر می دهند.

صدیق الله توحیدی رئیس کمیته داد خواهی این نهاد به روز چهارشنبه ۱۸ جولای ۲۰۱۸ میلادی در یک کنفران خبری در بلخ گفت که در سال روان نسبت به شش ماه نخست سال ۲۰۱۷ م خشونت علیه خبرنگاران بیش از ۲۰ درصد افزایش یافته است.

توحیدی گفت که در شش ماه نخست سال ۲۰۱۸ م به طور مجموعی ۸۹ مورد خشونت علیه خبرنگاران به ثبت رسیده است که شامل قتل، لت‌و‌کوب، توهین تحقیر و اخراج اجباری از رسانه می‌باشد.

صدیق‌الله توحیدی

صدیق الله توحید گفت:

"متاسفانه آمار و ارقام که در شش ماه نخست سال ۲۰۱۸ م به ثبت رسیده است، نمایانگر وضعیت بحرانی در افغانستان و افزایش خشونت در برابر خبرنگاران است. در این مدت ۸۹ مورد خشونت علیه خبرنگاران به ثبت رسیده که یازده مورد آن قتل است."

کمیته مصئونیت خبرنگاران می‌گوید گسترش جنگ و حضور تروریستان تهدید جدی به کار اطلاع رسانی و حیات خبرنگاران در افغانستان به شمار می‌رود.

به گفته این کمیته که بیشترین تهدید از سوی گروه‌های طالبان و داعش متوجه خبرنگاران افغان است.

به گفته این کمیته که بیشترین تهدید از سوی گروه‌های طالبان و داعش متوجه خبرنگاران افغان است.

به گفته صدیق الله توحیدی مسئول بخش داد خواهی این کمیته تنها در شش ماه گذشته بیش از ۱۰ خبرنگاران در حملات انتحاری و هدفمند این گروه‌ها کشته شدند.

وی افزود:

"گروه داعش و طالبان مسئولیت ۳۷ واقعه را بر عهده دارد که اکثر آن تهدید و قتل هستند، تهدید به مرگ و خشونت فزیکی بشتر از از سوی گروه داعش و طالبان صورت گرفته است. نیروهای امنیتی و کارکنان دولتی در رده دوم قرار گرفته اند که مسئول ۳۶ مورد تهدید و خشونت می باشد که شامل لت و کوب، تهدید لفظی و سایر موارد می باشد."

مسئولان کمیته مصئونیت خبرنگاران در افغانستان می افزاید که روند انتخابات احتمال افزایش تهدید علیه خبرنگاران در کشور را بیشتر ساخته و نامزدان زورمند در انتخابات چالش دیگری در برابر انعکاس اطلاعات در کشور می‌باشد.

در عین حال خبرنگاران افغان در شمال کشور می‌گویند که توهین بد رفتاری، لت و کوب، بازداشت و اخراج غیر قانونی از موارد تهدید‌های است که آنان در جریان فعالیت خبرنگاری با آن مواجه هستند.

الهام قاطع خبرنگار در بلخ است او می‌گوید ضمن تهدید مخالفین مسلح دولت، خبرنگاران از مصئونیت شغلی در کشور برخودار نیستند.

الهام در رابطه گفت:

"در کنار افزایش خشونت علیه خبرنگاران، مسئله دیگر نبود امنیت و مصئونیت شغلی برای خبرنگاران افغان در کشور است. مسئولان رسانه هر زمانی که خواسته باشند یک خبرنگاران را از وظیفه برکنار می‌سازد."

شکیبا سعیدی خبرنگاری دیگر در بلخ می‌گوید که خشونت‌ها در برابر ژورنالیستان در حال افزایش است و دولت در کنار این‌که نتوانسته است زمینه فعالیت بهتر و موثر را برای خبرنگاران مساعد بسازد، خود زمینه ساز افزایش خشونت علیه آنان شده است.

شکیبا افزود:

"دولت در کنار این که نتوانسته جلو خشونت‌ها را بگیرد، خود عامل خشونت علیه خبرنگاران بوده‌است. خشونت علیه ژورنالیستان در حال افزایش است و برای حفظ مصئونیت آنان دولت هیچ برنامه‌ای ندارد."

در حالی کمیته مصئونیت خبرنگاران به دلیل گسترش نا امنی‌ها از افزایش خشونت در برابر خبرنگاران ابراز نگرانی می‌کند، که هم اکنون در اکثری از ولایات شمالی و جنوبی غربی کشور حملات طالبان و گروه داعش رو به افزایش است.

گزارش: مجیب الرحمن حبیب‌زی