ماریا بوتینا به کدام دلیل در امریکا دستگیر شد؟

ماریا بوتینا(Maria Butina) بیست و نه ساله ای روسی که اخیراً در واشنگتن دستگیر شد، متهم است که یک عملیات وسیع را از جانب روسیه به خاطر ایجاد روابط مخفی با گروه های سیاسی محافظه کار امریکا، پیش می برد.

در اسناد اراړه شده توسط سارنوالان به تاریخ هژدهم جولای گفته شده است که ماریا بوتینا ارتباطات خیلی وسیع با ادارات استخباراتی روسیه داشت و شبکه استخبارتی روسیه در امریکا، خیلی وسیع تر از آنچه که قبلاً گفته می شد وجود داشته است.

ماریا بوتینا که باشنده شهر برنوول (Barnaul) در سایبریای روسیه و مالک یک مغازه فروش موبل و فرنیچر بود، در سال ۲۰۱۲ میلادی با ایجاد یک انجمن تفنگ در روسیه، برایش نام کمایی کرد.

ماریا بوتینا در جریان یک راهپیمایی در مسکو در سال ۲۰۱۲ میلادی به رادیو اروپایی آزاد/ رادیو آزادی گفته بود که تلاش هایش قسماً در عکس العمل به تیراندازی بالای مردم در امریکاست.

ماریا بوتینا در سال ۲۰۱۵ میلادی یک مقاله را در نشریه نشنل انترست چاپ نموده در آن استدلال کرد که صرف یک رئیس جمهور حزب جمهوریخوا می تواند وخامت روابط بین واشنگتن و مسکو را بهبود بخشد.

به تاریخ بیستم جنوری سال ۲۰۱۷ میلادی، ماریا بوتینا در مراسم تحلیف رئیس جمهور دونالد ترمپ اشتراک کرد و عکس خودش را که در نزدیک عمارت کانگرس گرفته شده بود، به یک مقام ناشناس روسی فرستاد.

دونالد ترمپ

مطالب نشر شده از طریق شبکه‌های اجتماعی که به محکمه ارائه شده است نشان می دهد که ماریا بوتینا در مراسم "دعای ملی و صرف صبحانه" برای سالهای متمادی در امریکا اشتراک کرده بود که در آن سیاستمدران جمهوریخوا و دموکرات وسیعاً حضور می یابند.

ایریک کنرسن (Erik Kenerson) سارنوال امریکایی به تاریخ هژدهم جولای به محکمه فدرالی واشنگتن گفت، ماریا بوتینا از تابستان سال ۲۰۱۷ میلادی به اینسو تحت نظارت اداره تحقیقات فدرالی امریکا (اف. بی. آی) قرار داشت.

به تاریخ چهاردهم جولای ماموران مسلح اداره اف. بی. آی به خانه ماریا بوتینا هجوم برده، کمپیوتر و سایر مواد را ضبط کردند و خود وی به تاریخ پانزدهم جولای دستگیر شد.

مقامات روسیه دستگیری ماریا بوتینا را نکوهش کرده اند.