نتایج ابتدایی انتخابات پارلمانی پاکستان از چه قرار است؟

بر اساس نتایج ابتدایی انتخابات پارلمانی پاکستان، حزب تحریک انصاف به رهبری عمران خان از حزب بر سراقتدار مسلم لیگ نواز پیشی گرفته و حزب مردم پاکستان (پیپلز پارتی) که توسط بلاول بهوتو زرداری رهبری می شود، در ردیف سوم قرار دارد.

با شمارش حدود ۴۹ درصد آرا، حزب تحریک انصاف به رهبری عمران خان تا اکنون ۱۱۹ کرسی، حزب مسلم لیگ نواز ۶۱ کرسی و حزب مردم پاکستان (پیپلز پارتی) ۴۰ کرسی آن را بدست آورده اند.

حزب مسلم لیگ نواز که توسط شهباز شریف، برادر صدراعظم سابق نواز شریف رهبری می‌شود، شب گذشته اعلان کرد که انتخابات پارلمانی پاکستان با تقلب‌های گسترده همراه بود و نتایج انتخابات سال ۲۰۱۸ میلادی را نخواهد پذیرفت.

شهباز شریف

رضا ربانی یک عضو ارشد رهبری حزب مردم پاکستان (پیپلز پارتی) نیز گفته است، انتخابات با تقلب همراه بوده است.

"متحده مجلس عمل" که یک ایتلاف احزاب اسلامی پاکستان است و توسط مولانا فضل الرحمن رهبری می شود گفته است، در انتخابات تقلب صورت گرفته و با فرا خواندن یک اجلاس این ایتلاف در مورد شیوۀ برخورد با نتایج انتخابات تصمیم گرفته خواهد شد.

اما سردار محمد رضا رئیس کمیسیون انتخابات پاکستان، انتخابات پارلمانی اخیر در این کشور را صد در صد شفاف و عادلانه خوانده، از ارائه معلومات در وقت دقیق اعلان نتایج آن خودداری کرده است.

در تاریخ هفتاد ساله موجودیت پاکستان، با انتخابات پارلمانی بیست و پنجم جولای، بار دوم است که تغییر قدرت در این کشور بطور مسالمت آمیز صورت می گیرد.

پارلمان پاکستان ۳۴۲ کرسی دارد و برای احراز آن ۳۷۶۵ تن نامزد شده بودند.

در این انتخابات، حدود ۱۰۶ میلیون باشنده پاکستان واجد شرایط رای دهی شمرده شده و در حداقل هشتاد و پنج هزار مراکز رای دهی در سرتاسر این کشور رای دادند.

به عقیدۀ کارشناسان، اگر هیچ یک از دو حزب پیشتاز برندۀ اکثریت مطلق نشوند، پیپلز پارتی در تشکیل حکومت ایتلافی نقش اساسی خواهد داشت.

انتخابات پارلمانی اخیر در پاکستان عاری از خشونت‌ها نبود.

با آن که برای تامین امنیت آن سه صد و هفتاد و یک‌هزار عساکر توظیف شده بودند، در روز انتخابات در نتیجه انفجار در برابر یک مرکز انتخاباتی در شهر کویته مرکز ایالات بلوچستان، ده‌ها تن کشته و زخمی شدند.

قبل از آن نیز پاکستان در چند هفته اخیر شاهد خشونت‌ها و حملات بود و در نتیجه حملات خونین بالای فعالان سیاسی، کمپاین‌های انتخاباتی به شمول نامزدان پیشتاز، صدها تن در پاکستان کشته و زخمی شدند.

معلومات قبلی:

بر اساس نتایج ابتدایی انتخابات پارلمانی پاکستان، حزب تحریک انصاف به رهبری عمران خان از حزب بر سر اقتدار مسلم لیگ نواز پیشی گرفته و حزب مردم پاکستان (پیپلز پارتی) که توسط بلاول بوتو زرداری رهبری می‌شود، در ردیف سوم قرار دارد.

کمیسیون انتخابات پاکستان می‌گوید، نتایج نهایی انتخابات پارلمانی این کشور امروز "بیست و ششم جولای" رسماً اعلان خواهد شد.

به نوشته مرکز خبری رادیو آزادی، بر اساس شمارش ابتدایی آرا، حزب تحریک انصاف به رهبری عمران خان تا اکنون ۱۱۳ کرسی، حزب مسلم لیگ نواز ۶۴ کرسی و حزب مردم پاکستان (پیپلز پارتی) ۴۲ کرسی آن را بدست آورده اند.

حزب مسلم لیگ نواز که توسط شهباز شریف، برادر صدراعظم سابق نواز شریف رهبری می‌شود، شب گذشته اعلان کرد که انتخابات پارلمانی پاکستان با تقلب‌های گسترده همراه بود و نتایج انتخابات سال ۲۰۱۸ میلادی را نخواهد پذیرفت.

شهباز شریف

رضا ربانی یک عضو ارشد رهبری حزب مردم پاکستان (پیپلز پارتی) نیز با اظهارات مشابه گفته است، انتخابات با تقلب همراه بوده‌است.

"متحده مجلس عمل" که یک ائتلاف احزاب اسلامی پاکستان است و توسط مولانا فضل‌الرحمن رهبری می‌شود گفته است، در انتخابات تقلب صورت گرفته است و با فرا خواندن اجلاس این ائتلاف در مورد شیوۀ برخورد با نتایج انتخابات تصمیم گرفته خواهد شد.

اما سردار محمد رضا رئیس کمسیون انتخابات پاکستان، انتخابات پارلمانی اخیر در این کشور را صد در صد شفاف و عادلانه خوانده، از ارائه معلومات در وقت دقیق اعلان نتایج آن خودداری کرده است.

در تاریخ ۷۰ ساله موجودیت پاکستان، با انتخابات پارلمانی بیست و پنجم جولای، بار دوم است که تغییر قدرت در این کشور به طور مسالمت‌آمیز صورت می‌گیرد.

پارلمان پاکستان ۳۴۲ کرسی دارد و برای احراز آن ۳۷۶۵ تن نامزد شده بودند.

در این انتخابات، حدود ۱۰۶ میلیون باشندۀ پاکستان واجد شرایط رأی‌دهی شمرده شده و در حداقل ۸۵ هزار مراکز رأی دهی در سرتاسر این کشور رأی دادند.

به عقیده کارشناسان، اگر هیچ یک از دو حزب پیشتاز برندۀ اکثریت مطلق نشوند، پیپلز پارتی در تشکیل حکومت ائتلافی نقش اساسی خواهد داشت.

انتخابات پارلمانی اخیر در پاکستان عاری از خشونت‌ها نبود.

چهارشنبه ۲۵ جولای در روز انتخابات در نتیجۀ انفجار در برابر یک مرکز انتخاباتی در شهر کویته مرکز ایالات بلوچستان، ده‌ها تن کشته و زخمی شدند.

قبل از آن نیز پاکستان در چند هفته اخیر شاهد خشونت‌ها و حملات بود و در نتیجه حملات خونین بالای فعالان سیاسی، کمپایین‌های انتخاباتی به‌شمول نامزدان پیشتاز، صدها تن در پاکستان کشته و زخمی شدند.