قانون گذاران ایرانی به رئیس جمهور حسن روحانی یک ماه وقت دادند تا در برابر پارلمان و یا مجلس ایران به سؤالات در مورد نا رضایتی روزافزون مردم در بارۀ مشکلات اقتصادیشان پاسخ بگوید.
بر اساس گزارش امروز خبرگزاری نیمه رسمی ایسنا ایران، قانون گذاران از رئیس جمهور حسن روحانی میخواهند، در بارۀ برخی مسایل از جمله ضعف در رشد اقتصادی، بالا رفتن رقم بیکاری و کاهش سرسام آور ارزش ریال پول رایج این کشور، بپرسند.
نمایندهگان در مجلس ایران همچنان میخواهند، رئیس جمهور توضیح دهد که چرا پس از دو سال از امضأ موافقتنامه اتمی سال ۲۰۱۵ میلادی ایران با کشورهای مقتدر جهان، بانک ایران تنها دسترسی محدودی به خدمات جهانی مالی دارد؟
حسن روحانی رئیس جمهور ایران بعد از خروج ایالات متحده امریکا از موافقتنامه اتمی در ماه می و وعده در باره وضع مجدد تعزیرات علیه این کشور، در ارتباط به سقوط سریع ارزش ریال به واکنشهای شدیدی روبهرو میباشد.
تنها تصاویر و ویدیوهای که دیروز در شبکههای اجتماعی نشر شده نشان میدهند، صدها مظاهره کننده در شهرهای مختلف ایران بهشمول اصفهان و کَرج گردهم آمده برعلیه انفلاسیون و تورم پولی بلند، اعتراض کردهاند.
انفلاسیون یکی از عوامل کاهش ارزش پول رایج در یک کشور به حساب میرود.
ضمناً، گزارشها حاکی از آن اند که دکانداران و تاجران در منطقه شاهپور اصفهان به تحصن پرداخته اند.
مطالب نشر شده در رسانههای اجتماعی نشان میدهند که اعتراضاتی امروز همچنان در این شهرها بهشمول اصفهان ادامه دارد، جاییکه پولیس برعلیه مظاهره کنندهگان از گاز اشکآور و مرمیهای رابری استفاده میکند.
چند روز پس از این که نرح ریال در یک سابقه تازه در بازار سیاه به ۱۲۲ هزار فی دالر سقوط کرد، ۲۰۰ تن از نمایندهگان مجلس در نامۀ به رئیس جمهور روحانی خواستار "تحرک اعظمی" حکومت شدند.
حکومت روحانی در حال حاضر رئیس بانک مرکزی را تعویض کرد و تدابیر دیگری را برای حل مسئله اسعار روی دست گرفت.
در ضمن، کاهش سریع ارزش ریال در ماه گذشته موجب اعتراضات مردم در سرکهای تهران شد.
پیش از این، در اوایل سال جاری، مردم ایران بهخاطر کمبود آب، قطع انرژی برق و فساد اداری به سرکها برآمدند.