طرح استراتژی منطقوی مبارزه علیه مواد مخدر نهایی شده و حال حکومت افغانستان روی پلان تطبیقی این استراتژی کار میکند.
طرح استراتژی منطقوی مبارزه علیه مواد مخدر که حدود یک ماه قبل از سوی وزارت مبارزه علیه مواد مخدر افغانستان در ویانا ارائه شد، از سوی جامعه جهانی مورد تائید قرار گرفت.
حنیف دانشیار سخنگوی وزارت مبارزه علیه مواد مخدر به رادیو آزادی گفت، قرار است این طرح در آینده نزدیک به امضأ برسد.
به گفته آقای دانشیار، در حال حاضر حکومت افغانستان روی پلان تطبیقی این استراتژی کار میکند.
او افزود:
"این استراتژی نهایی شد و فعلاً در مرحله امضأ و پلان تطبیقی قرار دارد. امیدوار هستیم که با نهایی شدن و تطبیق این استراتژی ما بتوانیم کشورها را در جلوگیری از ترانزیت مواد مخدر افغانستان به خارج و ورود فری کرسرها به افغانستان وادار به مسئولیت پذیری نمایم. ما قبلاً به سطح تفاهمنامه ها با کشورهای همسایه کار می کردیم. طرح استراتژی کنونی در سطح کارشناسان بحث شد و در ویانا نهایی شد و ما اکنون در مرحله امضا و پلانگذاری تطبیق آن قرار داریم."
طرح استراتژی منطقوی مبارزه علیه مواد مخدر یک ماه قبل از سوی دولت افغانستان به نمایندهگان (۱۳) کشور، شامل کشورهای منطقه، کشورهای همسایه افغانستان، ایالات متحده امریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل در ویانا ارائه شد.
بیشتر در این باره: طرح استراتژی منطقوی مبارزه علیه مواد مخدر چگونه طرح است؟به گفته وزارت مبارزه علیه مواد مخدر، پیش از این افغانستان، کشورهای منطقه و همسایه در چارچوب توافقنامه های دو جانبه و چند جانبه با مواد مخدر مبارزه می کردند، اما این تلاش ها پس از این به اساس استراتژی جدید به پیش خواهد رفت.
داکتر ظفر معیین پیشین پالیسی و استراتژی مبارزه علیه مواد مخدر به این باور است که کشورهای همسایه سهم بزرگی در مشکل مواد مخدر افغانستان دارند، از همین رو پلان تطبیقی باید طوری ساخته شود که آنان مسئولیت پذیر باشند.
" کشورهای منطقه بسیاری مسایل ما را قبول ندارند. جنگ افغانستان را آنان آغاز کرده اند و مسئله مواد مخدر از طرف آنان است، اما اگر حکومت دقیق کار کند و استراتژی را که میسازد با توجه به واقعیت ها و قابل تطبیق باشد، در این صورت امکان عملی شدن آن وجود دارد."
دولت افغانستان میگوید، سالانه به ارزش میلیون ها دالر مواد کیمیاوی از طریق کشورهای همسایه جهت تولید هیرویین به افغانستان قاچاق می شود.
آقای ظفر پیشنهاد می کند که نیاز است تا کشورهای همسایه در جلوگیری از قاچاق مواد کیمیاوی به افغانستان و ترانزیت مواد مخدر مسئولانه تلاش کنند.
گزارش: مرسلین ارسلا
Your browser doesn’t support HTML5