روسای جمهور روسیه، ترکیه و ایران در یک نشست سه جانبه برای بحث در مورد سوریه در تهران گردهم آمدند.
نهاد نظارت بر حقوق بشر سوریه مستقر در بریتانیا گفت که همزمان با نشست سه جانبه میان ولادیمیر پوتین، رجب طیب اردوغان و حسن روحانی بخش های از ولایت ادلب سوریه امروز هدف حمله های هوایی قرار گرفتند.
حسن روحانی رئیس جمهور ایران در بخشی از سخنرانی اش درین نشست گفت که تلاش های مشترک تهران، مسکو و انقره برای پایان جنگ سوریه موثر تمام شده است.
روحانی به ادامه افزود:
"مبارزه با تروریزم در ادلب بخشی اجتناب ناپذیر از ماموریت اعاده صلح و ثبات در سوریه است اما نباید این مبارزه به غیرنظامیان آسیب برساند."
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه پیش از آغاز نشست سه جانبه در تهران با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه دیدار کرد.
ولایت ادلب سوریه با ترکیه همسرحد است و در آنجا دهها هزار شورشی حضور دارند.
تخمیناً ده هزار جنگجوی وابسته به القاعده شامل این شورشیان اند.
حدود سه میلیون غیرنظامی که نصف آنها از دیگر بخش های سوریه بی جا شده اند در ادلب زنده گی می کنند.
- معلومات قبلی:
روسای جمهوری ترکیه، ایران، و روسیه امروز در تهران با هم ملاقات می کنند.
رهبران ترکیه، ایران و روسیه تلاش می کنند که به توافق دست یابند تا جلو احتمال فاجعه را بگیرند که سازمان ملل متحد در ارتباط به آغاز عملیات قوای حکومت بشارالاسد برای باز پس گیری ادلب در سوریه، هشدار داده است.
در حال حاضر، نیروها دولت سوریه و متحدین آن برای آغاز نبرد جهت باز پس گیری ولایت ادلب، در اطراف آن تمرکز کرده اند.
ضمناً، ده ها هزاران شورشی مسلح ضد رژیم اسد در ادلب در مرز با ترکیه موضع گرفته اند.
تخمین می شود، ده هزار جنگجوی مرتبط با شبکه القاعده قوای اساسی شورشیان مخالف حکومت بشارالاسد را در این ولایت، تشکیل می دهند.
ولایت ادلب خانه حدود ۳ میلیون نفر می باشد که نصف آن را بیجا شده گان از دیگر شهر ها می سازند.
روسیه و ایران هر دو متحد حکومت سوریه اند که در تلاش باز پس گیری ولایت ادلب بوده و آن را یک پیروزی دیگر در جنگ هفت ساله این کشور می دانند.
در جنگ سوریه بیش از ۴۰۰ هزار نفر کشته شده و میلیون ها تن دیگر، بیجا شده اند.
در جنگ سوریه بیش از ۴۰۰ هزار نفر کشته شده و میلیون ها تن دیگر، بیجا شده اند.
برای روسیه و سوریه تصرف دو باره ادلب خیلی مهم است، زیرا این ولایت در جوار لاذُقیه موقعیت دارد که موضع مستحکم حکومت بشارالاسد خوانده شده و پایگاه بزرگ هوایی روسیه در آن واقع است.
اما ترکیه از اکثر گروه های میانه رو در ولایت ادلب حمایت می کند.
گفته می شود که مذاکره به خاطر تشخیص جنگجویانی این گروه ها با جنگجویان گروه جبهه النصره که یک سازمان تروریستی شناخته شده است، ادامه دارد.
مقام های روسی گفته اند که گروه های تروریستی مانند جبهه النصره باید از بین برده شوند.
اما نیرو های نظامی روسیه می گویند که در تلاش اند تا جنگجویان تندرو را از شورشیان گروه ها که از سوی ترکیه حمایت می شوند، جدا سازند.
در حالیکه، هزاران سرباز برای تهاجم بر ادلب آمادهگی می گیرند، روسیه که از سال ۲۰۱۵ میلادی به این سو، قوای رژیم اسد را از هوا حمایت می کند، نیز به تمریناتی نظامی و بحری پرداخته، ده کشتی جنگی و دو تحت البحری خود را در سواحل سوریه مستقر نموده است.
اما به گفته گزارش مرکز خبر رادیو آزادی کشور های غربی ناظر این جنگ خواهند بود.
ایالات متحده امریکا، بریتانیا و فرانسه هشدار داده است که اگر قوای حکومت بشارالاسد در عملیات بر ادلب از سلاح کیمیایی استفاده کند، آنها دست به اقداماتی خواهند زد.
بیشتر در این باره: هشدار دونالد ترمپ به سوریه، ایران و روسیه در پیوند به حمله بالای ادلب!هرچند، روسیه و سوریه برنامه ریزی برای استفاده از سلاح کیمیایی را رد کرده اند، اما جیم جفری نماینده امریکا برای سوریه روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت، آنها اسناد و شواهد زیاد برای این ادعا شان دارند.
در این حال سازمان ملل متحد هشدار می دهد که هر گونه عملیات و تهاجم بر شهر ادلب تلفات انسانی و تخریب بزرگتر از آنچه که در گذشته در سوریه دیده شده، به بار خواهند آورد و تحمین می کند که ۸۰۰ هزار تن در این جنگ بیجا خواهند شد.
در گزارش سازمان ملل متحد آمده است که بیشتر این مردم به ترکیه پناه می جویند، جایکه میزبان سه و نیم میلیون پناهنده از سوریه است.
رجب طیب اردغان علیه پیآمد چنین فاجعه هشدار داده و تلاش بی نهایت خواهد کرد تا در نشست تهران جلوی آن را بگیرد.
ستفن دی مستورا فرستاده سازمان ملل متحد برای سوریه پیشنهادی شخصی را به رئیس جمهور اردغان و رئیس جمهور ولادیمیر پوتین ارائه کرده تا مشترکاً کار کنند و یک راه حل مناسبی برای این بحران بیابند.
دی مستورا از مذاکره کنندهگان امروز به خصوص رئیس جمهور ولادیمیر پوتین میانجیگر اساسی این مذاکرات، خواسته تا از ملکی ها در شهر ادلب محافظت کند.
تقاضای که در یک اعلامیه مشترک هشت کشور اروپایی انعکاس یافته است.