نماینده هند در "م.م": وقت آن است که جامعه جهانی منابع عایداتی طالبان را قطع کند

نماینده هند در سازمان ملل متحد می‌گوید، حال وقت آن رسیده‌است که جامعه جهانی منابع عایداتی طالبان از درک مواد مخدر را قطع کند.

نماینده دایمی هند در سازمان ملل متحد به روز سه شنبه در نشست شورای امنیت این سازمان که در رابطه به افغانستان برگزار شده بود گفت، کشت و تولید مواد مخدر منبع عمده مالی جنگ جاری در افغانستان است.

سید اکبرالدین می‌گوید، قطع منابع عایداتی گروه داعش در شرق میانه یک تجربه موفق در راستای تضعیف این گروه بوده و حال نیاز است تا این تجربه در افغانستان نیز به کار گرفته شود.

این دیپلومات هندی پیشنهاد می‌کند تا جامعه جهانی تمرکزش را برای مبارزه علیه مواد مخدر در افغانستان افزایش داده و این منبع بزرگ تمویل مالی طالبان را قطع کند.

او افزود:

"تریاکی که در مناطق تحت کنترول طالبان تولید می‌شود، به اساس تخمین‌ها (۸۵) در صد تریاک تولید شده در جهان را تشکیل می‌دهد که ارزش آن از یک اعشاریه پنج میلیارد تا سه میلیارد دالر می‌رسد. هند به این باور است که حال وقت آن رسیده است تا شورای امنیت سازمان ملل متحد با توجه به تاثیرات اقدامات جامعه جهانی در جهت قطع عواید نا مشروع داعش در عراق و سوریه، منابع عایداتی طالبان از درک تجارت مواد مخدر را نیز قطع کنند."

آقای اکبرالدین می‌گوید، داعش همه ساله از تیل و نفت شرق میانه (۵۰) میلیارد دالر عاید داشت، اما عملیات نظامی بالای این منابع باعث شد تا این عواید به چهار میلیارد دالر در سال کاهش یافته و این گروه تضعیف گردد.

خواست اعضای سازمان ملل برای مبارزه علیه مواد مخدر در حال است که از نزدیک به یک سال گذشته نیرو های امریکایی حملات هوایی بالای کارخانه‌های تولید مواد مخدر را در افغانستان ادامه می‌دهند و تا حال به طالبان و گروه‌های مافیایی پنج صد میلیون دالر زیان وارد کرده‌اند.

حنیف دانشیار سخنگوی وزارت مبارزه علیه مواد مخدر افغانستان می‌گوید، نقش کشورهای منطقه در تولید مواد مخدر خیلی زیاد است، زیرا به گفته وی، مواد کمیاوی از طریق این کشورها به افغانستان ترانزیت می‌گردد و بر عکس مواد مخدر افغانستان نیز از همین طریق به بازارهای جهانی قاچاق می‌گردد.

حنیف داشنیار

او افزود:

"زمانی که تریاک به مشتقات مختلف تبدیل می شود، نیازمند مواد کیمیاوی پیش ساز است که این مواد در داخل افغانستان تولید نمی شود و از کشورهای منطقه وارد افغانستان می گردد. از این جهت حدوداً چهل فیصد تولید مواد مخدر در ساحات نا امن افغانستان و حدود شصت فیصد تولید و پروسس مواد مخدر در مناطق خارج از سرحدات افغانستان، در کشورهای منطقه صورت می گیرد."

تاکید این دیپلومات هندی بر مبارزه علیه مواد مخدر در حال است که قاچاق مواد مخدر افغانستان به هند نیز افزایش یافته و در شش ماه گذشته نزدیک پنجاه تن هنگام قاچاق هیرویین از طریق هوا در میدان‌های هوایی کشور دستگیر شده اند.

گزارش: مرسلین ارسلا

Your browser doesn’t support HTML5

برای شنیدن این گزارش روی لینک زیر کلیک نماید!