چودری: ریاض شریک اقتصادی سوم، در پروژه دهلیز اقتصادی پاکستان - چین خواهد بود

در حالی‌که، نگرانی‌ها در مورد قروض پاکستان روبه افزایش اند، اسلام آباد از عربستان سعودی دعوت کرده است تا در پروژۀ زیربنایی دهلیز اقتصادی چین - پاکستان که در این کشور ساخته می شود، سرمایه گذاری کند.

این پروژه چندین میلیارد دالری از سوی چین تمول می‌شود.

وزیر اطلاعات پاکستان که پس از سفر عمران خان به عربستان سعودی در اسلام آباد با خبرنگاران صحبت می کرد گفت:

"عربستان سعودی اولین کشوریست که ما برای پیوستن آن به پروژه دهلیز اقتصادی چین و پاکستان، دعوت کردیم."

فواد چودری

فواد چودری گفت، یک هیئت عربستان سعودی شامل وزاری مالیه و نفت این کشور در هفته اول ماه اکتوبر از پاکستان دیدن می‌کنند تا پایه‌های همکاری‌های مالی بزرگ بین دو کشور را بنیاد بگذارد.

هر چند، وزیر اطلاعات پاکستان در مورد شراکت جدید با ریاض جزئیات بیشتر ارائه نکرد، اما افزود که عربستان سعودی بر اساس پیشنهاد آن‌ها در پروژه های بزرگ این کشور سرمایه گذاری می‌کند.

فواد چودری گفت:

"ریاض شریک استراتژیک و اقتصادی سوم، در پروژه دهلیز اقتصادی پاکستان- چین خواهد بود و به لطف خداوند، عربستان سعودی در کشور ما سرمایه گذاری بزرگی خواهد داشت."

پروژۀ دهلیز اقتصادی چین - پاکستان، پلان عمده برای ایجاد ارتباطات انرژی و انتقال آن می باشد که ساحه شین جین چین را با بحیره عرب وصل می کند.

این پلان، بخشی از پروژه ابتکاری وسیعتر یک کمربند و یک راه پیکینگ، به شمار می رود.

پین با پروژه یک کمر بند و یک راه، تلاش می کند که با سرمایه گذاری یک هزار میلیارد دالر (یک تریلیون) راه تجارتی قدیم بنام راه ابریشم را از طریق خط آهن و شبکه بحری از آسیا و به اروپا احیأ کند.

در حالی‌که، پاکستان به بحران تعادل پرداخت قرضه های چین روبرو می باشد، اسلام آباد در مورد پرداخت مالی این پروژه، نگرانی دارد.

تحلیل گران می گویند، حکومت عمران خان صدراعظم جدید پاکستان نیاز به اقدامات عاجل دارد تا کمک مالی صندوق وجهی بین المللی یا (ای ام، اف) را بدست آورد و در غیر آن راه‌های مالی دیگر را جستجو کند.

آن‌ها می گویند، در زمانی‌که پاکستان به خاطر پرداخت قروض خود در آستانه یک بحران قرار دارد، حکومت این کشور، باید به طور سریع عمل کند.

این بحران می تواند ارزش پول رایج پاکستان و توانایی اسلام آباد را به باز پرداخت قروض اش به تهدید روبه‌رو نماید.

این در حالیست که کسر بودجه در پاکستان در پنج سال اخیر از ۴ در صد به 10 در صد بلند رفته است.