مقامها در افغانستان میگویند، طیاره حامل یک گروه از پناهجویان افغان که درخواست آنها برای پناهندهگی رد شده، روز چهارشنبه وارد افغانستان میشود.
شورای پناهندهگان باوریان یک نهاد کمک به پناهندهگان به خبرگزاری "دی پیای" جرمنی گفت، پرواز این پناهجویان روز سهشنبه از شهر مونشن جرمنی خواهد بود.
۳۶۶ افغان پناهجو از سال ۲۰۱۶ میلادی به این سو از جرمنی در ۱۶ پرواز رد مرز شده اند.
اما وزارت امور مهاجرین و عودت کنندهگان افغانستان میگوید، آنها در جریان بازگشت پناهجویان چه از جرمنی و یا دیگر کشورها اروپایی هستند.
فیض الرحمان خادم مسئول عودت پناهجویان افغان از کشورهای اروپایی در وزارت امور مهاجرین و عودت کنندهگان میگوید، بازگشت این مهاجرین بر اساس توافقنامه میان این وزارت و کشورهای اروپایی صورت میگیرد.
وی گفت:
"ما به استثنای سه کشور، ناروی، سویس و آیسلند،که عضو اتحادیه اروپا نیستند، با همه کشورهای اروپایی سند همکاری مشترک پیرامون مسایل مهاجرت داریم که در مجموع بالای همه آنها قابل تطبیق است. در این سند آمدهاست که پروسه عودت باید از قبل همآهنگ شده باشد، به تمام مراحل دادخواهی و یا درخواست پناهندهگی آنها گوش داده شود، بر اصل عودت داوطلبانه احترام بگذارند و در حالتی که دست به اخراج بزنند باید مسایل حقوق بشری را در نظر گیرند."
مسئول بخش عودت کنندهگان کشورهای اروپایی وزارت امور مهاجرین و عودت کنندهگان افغانستان در ادامه صحبت با رادیو آزادی گفت، این اداره هنگام عودت پناهجویان در میدان هوایی از آنها استقبال میکند و آنها را در محلات انتقال میدهد که در آنجا برای بود و باش ۱۵ روزهشان اختصاص یافتهاست.
فیض الرحمان خادم افزود، وزرات امور مهاجرین و عودت کنندهگان از پناهجویان که رد مرز میشوند، مطابق تعداد آنها آمادهگی میگیرد، با ارگانهای مرتبط داخلی برای فراهم کردن سهولتها تماس قایم میکند، نمایندههای این وازرات در میدان هوایی برای استقبالشان حضور مییابند، از آنها میشنوند که کدام تخطی در خلال عودت و یا قبل از آن اگر از سوی کشور میزبانی صورت گرفته باشد، ثبت میشود تا با آن کشور مطرح نماید.
بگفتۀ مسئول بخش عودت کنندهگان کشورهای اروپایی که پناهجویان افغان را رد مرز میکنند، موضوع را با آنها شریک میسازند و منابع دیپلوماتیک افغان در آن کشورها را در جریان قرار میدهند.
فیض الرحمان خادم گفت، پیش از اخراج این پناهجویان از کشورهای اروپایی اداره بینالمللی مهاجرت نیز مطابق به قوانین به آنها کمک مالی مینماید.
وی افزود:
"اداره بینالمللی مهاجرت ی ا( آی او ام) بر اساس تفاهمنامه میان کشورهای میزبان، با پناهجویان که درخواستشان رد میشود و به کشورهایشان بازگشت داده میشوند،کمک نقدی،کمک به استقرار مجدد و بود و باش مؤقتی آنها صورت میگیرد."
رد مرز شدن افغانهای پناهجو در زمانی به کشورشان صورت میگیرد که جنگ علیه طالبان و گروه تند رو موسوم به دولت اسلامی یا داعش در افغانستان ادامه دارد.
بر اساس گزارش نیروهای نظامی امریکا بیش از ۱۳ درصد ولسوالیهای افغانستان توسط طالبان کنترول شده و در ۳۰ درصد دیگر آن جنگ جریان دارد.