دورۀ ۴۸ ساعته سکوت انتخابات آغاز گردید

مرحله ۴۸ ساعته سکوت مبارزات انتخاباتی سراز شب گذشته آغاز شد.

کمیسیون مستقل انتخابات می‌گوید، اگر کدام نامزد از مقررات تخلف کند و به گونۀ برای خود یا نامزدان دیگر تبلیغ نماید با مجازات روبرو خواهد شد.

سید حفیظ الله هاشمی سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات در صحبت شب گذشته به رادیو آزادی گفت که در دورۀ سکوت، موجودیت عکس‌ها و لوحه های تبلیغاتی کاندیدان در صد متری مراکز رأی دهی تخلف دانسته می‌شود و باید این مواد دور ساخته شوند.

وی افزود:

"دوره سکوت از ساعت دوازده شب شروع شده برای مدت ۴۸ ساعت ادامه خواهد داشت. قبلاً ما اعلان کردیم مطابق قانون و طرزالعمل‌ها و لوایح کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان، هیچ کاندید حق ندارد که مبارزات انتخاباتی یا به نفع یا ضد کدام کاندید دیگر کمپاین بکند و در این دوره سکوت باید کاملاً مورد احترام قرار گیرد در غیر آن مطابق قانون مجازات خواهند شد."

سید حفیظ الله هاشمی سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات

​آقای هاشمی افزود که مرحله کمپاین انتخابات خلاف توقعات بسیار عالی انجام شد و به برخی خلاف ورزی‌هایی‌که در جریان کمپاین صورت گرفت رسیده‌گی خواهد شد.

سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات گفت، اگر کاندیدان مواد تبلیغاتی خود را از نزدیکی مراکز رأی دهی دور نسازند از پنج تا پانزده هزار افغانی جریمه و از حقوق مدنی خود در این انتخابات طبق قانون محروم ساخته خواهند شد.

۲۵۶۰ کاندید از جمله ۴۱۸ زن برای احراز ۲۳۹ کرسی پارلمان با هم رقابت می‌کنند.

در این میان نجیب الله احمدزی رئیس سابق کمیسیون مستقل انتخابات به رادیو آزادی گفت که مبارزات انتخاباتی در شهر ها به خوبی انجام شد ولی نامزدان نتوانستند که در مناطق دور دست کمپاین کنند.

وی گفت:

" کاندید ها از برنامه های مختلف چون اعلان ها و گردهمایی‌ها استفاده کردند. دوره کمپاین کاندیدها به نظر من بد نبود. من می‌پذیرم که کمپاین در شهرهای بزرگ به گونه درست انجام شده‌است. بخاطر نا امنی‌ها در اکثر ولایت‌ها کاندید‌ها نتوانستند که در ولسوالی‌ها هم برای خود کمپاین کنند. به اکثریت ولسوالی‌ها نتوانستند بروند."

نجیب الله احمدزی رئیس سابق کمیسیون مستقل انتخابات

​جریان مبارزات انتخاباتی شاهد حملات مرگبار نیز بود که در تازه ترین چنین حملات عبدالجبار قهرمان یکتن از نامزدان مطرح ولسی جرگه از هلمند با سه نفر از هوادارانش روز چهارشنبه جان باختند.

شورشیان طالب که تهدید کرده‌اند انتخابات را مختل خواهند ساخت، مسئولیت این حمله را بدوش گرفتند.

قبل از آن چنین حملات بر کمپاین‌های انتخاباتی در تخار، ننگرهار و ولایات دیگر صورت گرفت که نُه نفر از نامزدان طی آن کشته شدند.

کمپاین های انتخاباتی در افغانستان با حملات مرگباری به همراه بوده است، به روز چهارشنبه در یک حمله عبدالجبار قهرمان کاندید ولسی جرگه از ولایت هلمند و سه تن از همراهانش کشته شدند.

۲۵۶۰ کاندید از جمله ۴۱۸ زن برای احراز ۲۳۹ کرسی پارلمان با هم رقابت می‌کنند.

کمیسیون مستقل انتخابات می‌گوید که ۴۰۰ هزار ناظر داخلی و ۱۳۲ ناظر خارجی انتخابات را نظارت خواهند کرد.

هشت میلیون و هشت صد هزار نفر برای رأی‌دهی در این انتخابات ثبت نام کرده‌اند.

حکومت افغانستان برای امنیت انتخابات روز شنبه، ۶۶ هزار سرباز را گماشته است.