به جز از ولایات کندهار و غزنی، مراکز رأی دهی در سی و دو ولایت دیگر افغانستان از هفت بجه صبح امروز باز شدند.
کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان میگوید که مراکز رأی تا ساعت چهار عصر به روی رأی دهندگان باز خواهد بود اما در صورتیکه به وقت اضافی نیاز باشد ممکن روند رأی دهی برای چند ساعت تمدید شود.
با آن که در سالهای اخیر شمار دقیق شهروندان افغانستان روشن نشده است، اما بر اساس تخمین، این کشور سی میلیون نفوس دارد.
سید حفیظ الله هاشمی سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان به رادیو آزادی گفت که ۸.۸ میلیون افغان که واجد شرایط رأی دهی اند برای اشتراک در انتخابات ثبت نام کرده اند.
وی گفت:
"از جمع افغانهای که نام های شان را ثبت کردهاند، کارت رأی دهی گرفته اند و در تذکره های شان استیکر نصب کردهاند، ۵.۶ میلیون مرد که ۶۷ درصد میشود، سه میلیون و هژده هزار و هشتاد و چهار زن که ۳۴ درصد میشود، ۱۶۹ هزار و ۹۹۷ کوچی، یک هزار و هشتصد و ۳۳ تن هندو ها و سیکها اند."
انتخابات ولسی جرگه در ولایت کندهار شنبه آینده برگزار میشود.
به گفته آقای هاشمی، بشمول مراکز رأی دهی ولایت کندهار، ۵۷۰۴ مرکز انتخاباتی در سراسر کشور در نظر گرفته شدهاست.
انتخابات ولسی جرگه در ولایت کندهار شنبه آینده برگزار میشود تا آنزمان مرحله سکوت مبارزات انتخاباتی دوام خواهد کرد.
در مورد تاریخ برگزاری انتخابات ولسی جرگه در ولایت غزنی تا کنون چیزی گفته نشده است و آن عده از وکلای غزنی که در سال ۲۰۱۰ میلادی به نماینده گی از این ولایت در ولسی جرگه تعیین شدند به کار شان ادامه خواهند داد.
سید حفیظ الله هاشمی سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان همچنان گفت که نامزدان ولسی جرگه امروز میتواند تنها به عنوان یک رای دهنده به مراکز انتخاباتی بروند آنها هیچ نوع حق نظارت از روند را ندارند.
چهارصد ناظر خارجی از روند انتخابات نظارت میکنند.
اما ناظران تعیین شده از سوی کاندیدان میتوانند در مراکز باشند.
انتخابات ولسی جرگه افغانستان را حدود چهارصد و پنجاه هزار ناظر داخلی و خارجی که در آن نماینده های نامزدان، فعالان مدنی و نماینده های احزاب سیاسی اند نظارت می کنند.
در این میان چهارصد ناظر خارجی نیز شامل اند.
خبرنگاران داخلی و خارجی نیز از جریان روند انتخابات در مراکز رای دهی گزارش دهی خواهند کرد و بگونهء از این روند نظارت خواهند نمود.
کمیسیون مستقل انتخابات مراکز خاص را برای اشتراک زنان در روند انتخابات در نظر گرفته است که تمامی مامورین آن زنان اند و نظارت آن نیز از سوی ناظرین زن صورت میگیرد.
تامین امنیت حوزه های انتخاباتی مسوولیت مشترک پولیس و اردوی ملی افغانستان است و در سه تا پنج کیلومتری هر مرکز رای دهی نیرو های امنیتی حضور خواهند داشت.