برایان هوک (Brian Hook) نمایندۀ خاص ایالات متحده امریکا برای ایران میگوید، وزارت خارجه امریکا شواهدی را در اختیار دارد که نشان می دهد، ایران برای تخطی از تحریم های وضع شده امریکا بر این کشور تلاش میکند.
به گفته برایان هوک، ایران با جلوگیری از فعالیت دستگاههای موقعیت یاب کشتیها تلاش میکند تا مسیر تانکرهای حامل نفت این کشور را پنهان نگهدارد.
آقای هوک گفته است که این تکتیک و تلاشها ایران یک تهدید برای امنیت بحری محسوب میشود، چون اگر دستگاههای موقعیت یاب و قابلیت دید کشتیها از فعالیت باز مانند، این مسئله می تواند باعث حوادث و خسارات زیاد شود.
نمایندۀ خاص ایالات متحده امریکا برای ایران همچنان گفته است، تانکرهای ایران که تنها خود را بیمه کرده و حامل هزاران تن نفت خام اند، میتوانند یک دشواری جدی را برای محیط زیست در قبال داشته باشند.
ایالات متحده امریکا به کشورهای جهان هشدار دادهاست که کشتیهای حامل نفت ایران را به بنادر شان نگذارند، چون نه تنها با مجازات تخطی از تحریم های امریکا مواجه خواهند شد، بلکه این حرکت می تواند برای محیط زیست نیز یک تهدید جدی را باعث شود.
برایان هوک (Brian Hook) نماینده خاص ایالات متحده امریکا برای ایران گفته است، در حالیکه شرکتهای بزرگ بیمه بین المللی از بیمه کشتیهای نفت ایران منع شدهاند، ایران به شرکتهای بزرگ بیمه داخلی آن کشور مراجعه کردهاست.
به گفته آقای هوک، شرکتهای بیمه ایران توانایی پرداخت و جبران خسارات احتمالی کشتی های نفت ایران را نخواهند داشت که به میلیاردها دالر خواهد رسید.
وزارت خارجه امریکا هشدار داده است که بعد وضع تحریم های این کشور بر صادرات نفت ایران و شرکت های بین المللی بیمه، تردد کشتی های حامل نفت ایران به سایر کشورها ممنوع است و هر کشوری که از این تحریم ها تخطی کند با مجازات امریکا مواجه خواهد شد.
برایان هوک گفته است کشورهای جهان، بنادر، شرکت ها و مجری های خصوصی کانالها باید بدانند که تانکرهای نفت ایران صرف در داخل آن کشور بیمه شدهاند و در صورت تصادم خسارات را خودشان باید بپردازند.
گرچه برایان هوک از کدام کشور خاص نام نگرفت، ولی به طور مثال یاد کرد که در ماه جنوری در آبهای چین یک تصادم رخداد که در آن یک تانکر نفت ایران شامل بود.
تحریم های تازه ایالات متحدۀ امریکا بر ایران از تاریخ هفتم نومبر جنبه اجرایی را به خود گرفت.
این تحریمها سکتورهای انرژی و نفت، اقتصاد و ترانسپورت بحری ایران را شامل میشود.
به هشت کشور جهان که بزرگترین وارد کننده نفت از ایران محسوب میشوند، شش ماه وقت داده شدهاست که واردات نفت شان را از این کشور به صفر برسانند.