کمیسیون انتخابات روند ارزیابی کارکنان این کمیسیون را آغاز کرده‌است

کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان می‌گوید که بررسی‌های را در داخل این کمیسیون آغاز کرده که با تکمیل آن مشکلات عمده فرا راه انتخابات آینده برطرف خواهد شد.

کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان در کنار بازشماری آرا آماده‌گی برای انتخابات ریاست جمهوری و روند ارزیابی کارکنان این کمیسیون را نیز آغاز کرده‌است.

میرزا محمد حق‌پرست معاون سخنگوی این کمیسیون با ابراز این مطلب می‌گوید که در جریان این بررسی‌ها نواقص که در انتخابات ۲۸ و ۲۹ میزان بود مشخص شده و سعی می‌شود تا در انتخابات ریاست جمهوری تکرار نگردد.

آقای حق‌پرست روز پنجشنبه «۲۴ عقرب ۱۳۹۷» به رادیو آزادی گفت که این ارزیابی‌ها ممکن تغییرات افراد در این کمیسیون را نیز به همراه داشته باشد.

میرزا محمد حق‌پرست

او افزود:

"در زمیۀ مأموریت ارزیابی نقاط ضعف کمیسیون به نقاط قوت آن مبُدل خواهد شد، در رابطه به تبدیل رئیس و کمیشنرهای این کمیسیون تا هنوز چیزی شنیده نشده‌است، آنان و رئیس دارالانشا تا هنوز در جای خود هستند، ممکن پس از ارزیابی‌ها برخی تغییرات به میان آید، اما این تغییرات پائین‌تر از سطح کمیشنرها خواهد بود."

این سخنان در حال بیان می‌شود که پیش از این رهبری کمیسیون مستقل انتخابات به علت آنچه ضعف مدیریتی شمرده می‌شود با انتقادهای جدی رو‌به‌رو شده است.

بیشتر در این باره: تیفا: کمیسیون‌ها و ساختارهای انتخاباتی نیاز به اصلاحات دارند

برخی از اعضای شورای ملی، احزاب سیاسی و نهاد های ناظر انتخابات گفته اند که این کمیسیون نتوانست انتخابات ولسی جرگه را درست رهبری کند.

آنان گفته اند که مشکلات تخنیکی و ضعف مدیریتی در انتخابات اعتماد مردم بر این روند را صدمه زد و نیاز است که تا انتخابات ریاست جمهوری این چالش‌ها برطرف گردد.

از سوی هم شماری از کارشناسان حقوقی می‌گویند که دارالانشاء کمیسیون مستقل انتخابات نیز کارهایش در زمینۀ برگزاری انتخابات ولسی جرگه را درست انجام نداده است.

کبیر رنجبر رئیس اتحادیه حقوقدانان دموکرات افغانستان می‌گوید که در بخش دارالانشاء این کمیسیون نیز باید برخی تغییرات به میان آید.

کبیر رنجبر

او افزود:

"در مورد کمیشنرها قانون صراحت دارد و نمی‌توان آنان را از کار سبکدوش و یا عوض کرد، مگر این که کدام موضوع جرمی مطرح باشد، در این‌جا مشکل در مدیریت انتخابات بود که بیشتر مربوط دارالانشاء می‌شود، اگر نیاز به تغییرات باشد باید در این بخش تغییرات به میان آید."

وی می‌گوید که بر اساس قانون کمیشنرهای کمیسیون مستقل انتخابات برای پنج سال گماشته می‌شوند و هیچ‌کس نمی‌تواند که آنان را از وظایف‌شان برکنار نماید.

اما آقای رنجبر تأکید می‌کند، در بخش‌های که موانع قانونی وجود نداشته باشد و به تغییرات و اصلاحات نیز نیاز باشد باید بدون ضیاع وقت اقدام صورت گیرد.

گزارش: نسیم شفق