نماینده‌های جامعه مدنی افغانستان کنفرانس جنیوا را یک فرصت خوب عنوان می‌کنند

نماینده‌های جامعه مدنی افغانستان کنفرانس جنیوا را یک فرصت خوب برای برنامه‌های اصلاحی و انکشافی این کشور عنوان می‌کنند.

هیئت ده نفری از اعضای جامعه مدنی افغانستان که به گفت خود شان طی یک پروسۀ شفاف برای اشتراک در این کنفرانس انتخاب شده اند روز پنجشنبه «۰۱ قوس ۱۳۹۷» هدف سفر شان را با رسانه‌ها در میان گذاشتند.

محمد نعیم ایوب‌زاده یک عضو این هیئت گفت که آنان تصویر واقعی این کشور را در کنفرانس جبنوا به جهانیان ارائه خواهند کرد.

او افزود:

"زمانیکه هیئتی از جامعه مدنی که در این کنفرانس نماینده‌گی می‌کنند تا روی خواسته‌ها و نیازمندی مردم و جامعه مدنی ۳۴ ولایت افغانستان بتوانند صحبت کنند و این بتواند یک تصویر واقعی از وضعیت افغانستان باشد نه آنچه که حکومت افغانستان به جامعه جهانی ارائه می‌کند."

نعیم ایوب زاده

کنفرانس جنیوا که راجع به افغانستان به تاریخ ۲۷ و ۲۸ نوامبر در جنیوای سویس برگزار می‌شود توسط سازمان ملل و دولت افغانستان اداره خواهد شد.

هدف این کنفرانس نشان دادن همبستگی جامعه جهانی با مردم افغانستان در راستای تحقق صلح و رفاع خوانده شده است.

در این نشست قرار است از حکومت افغانستان رئیس جمهور، رئیس اجرائیه و برخی مقامات بلند رتبه نیز اشتراک داشته باشند.

نماینده‌های جامعه مدنی افغانستان می‌گویند که آنان در ۳۴ ولایت این کشور با مردم و فعلان مدنی مشوره نموده اند و به‌گفته آنان مردم از تعهدات حکومت در کنفرانس‌های بین‌المللی و عملکرد به آن راضی نیستند.

اما اکنون پرسش اینجاست که میان حکومت و جامعه مدنی برای حضور مؤثر شان در کنفرانس پیشرو تا چه حد هماهنگی وجود دارد.

جنیوا

راز محمد دلیلی عضو جامعه مدنی و یکی از اعضای هیئت اشتراک کنندۀ کنفرانس جنیوا به رادیو آزادی در مورد گفت:

"میان ما و حکومت چندین نشست انجام شده است، اما ما یعنی جامعه مدنی قضاوت بی‌طرفانه می‌کنیم مثلاً ما روی چیزی بررسی می‌کنیم که حکومت از آن یاد کند و این جا چنین نباشد به گونه مثال این‌جا بی‌کاری و فقر است، فساد اداری وجود دارد که باید واضح ساخته شود."

با این همه بنیاد صلح و برابری افغانستان می‌گوید یافته‌های آنان نشان می‌دهد که در حال حاضر افغان‌ها بیشتر به حاکمیت قانون و کمک‌های اقتصادی نیازمند اند که باید به‌گفته این بنیاد در کنفرانس جنیوا روی آن بحث شود.

فروزان رسولی معاون این بنیاد می‌گوید این مشکلات سبب وخیم شدن وضعیت عمومی گردیده که باید برای تغییر آن از سوی حکومت و جامعه جهانی تلاش صورت گیرد.

حکومت افغانستان قبل از این برخی مشکلات را پذیرفته، اما از پیشرفت‌ها و دستآوردها نیز یادآوری کرده و گفته است که ناامنی‌های جاری تلاش‌ها و فعالیت‌های شان را در بخش های مختلف با چالش مواجه ساخته است.

گزارش: آرزو غیاثی