جنرال مارک میلی جایگزین جنرال جوزف دانفورد می‌شود

جنرال مارک میلی

دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده جنرال مارک میلی را به عنوان رئیس جدید کمیتۀ مشترک لوی درستیزان این کشور برگزیده است.

کمیتۀ مشترک لوی درستیزان ایالات متحده مشمول رئیسان بخش‌های نیروی هوایی، اردو، نیروهای مرین، بحری و گارد ملی می‌شود.

قرار است جنرال میلی، جایگزین جنرال جوزف دانفورد شود.

ترمپ در یک پیام روی حساب تویتر خود در کنار سپاسگزاری از هر دو جنرال، گفته است که تاریخ انتقال مسئولیت تعیین خواهد شد.

​جنرال میلی ۶۰ ساله، فارغ التحصیل پوهنتون پرنستون ایالات متحده است که در عراق و افغانستان ایفای وظیفه کرده‌است.

جنرال دانفورد هم قبلاً به حیث فرمانده نیروهای مرین و نیروهای ائتلاف در افغانستان خدمت کرده‌است.

دورۀ خدمت جنرال دانفورد در اول ماه اکتوبر سال ۲۰۱۹ رسماً به پایان می‌رسد.

این همه در حالی است که ادارۀ رئیس جمهور ترمپ تلاش‌ها برای پایان بخشیدن به جنگ هفده ساله در افغانستان را افزایش داده است.

جنرال دانفورد در هفدهم ماه نومبر در جریان یک نشست امنیتی در هالیفکس کانادا گفت که طالبان در حال حاضر در حال شکست نیستند.

اما، آیا این گروه در حال پیروزی است؟ جنرال اسکات میلر فرمانده مأموریت حمایت قاطع ناتو هفتۀ گذشته در جریان نشست دو روزۀ وزیران خارجۀ ناتو در بروکسل پایتخت بلجیم به این سؤال رادیو آزادی چنین پاسخ داد:

"پیروزی از راه نظامی به دست نمی آید. و این هم در مورد طالبان و هم در مورد نیروهای امنیتی افغانستان مصداق دارد. این روشن است که باید یک جورآمد سیاسی صورت گیرد."

زلمی خلیل‌زاد نمایندۀ ویژه ایالات متحده امریکا برای صلح و آشتی در افغانستان اکنون سرگرم سومین دور دیدارهای منطقه‌ای به هدف هموار ساختن راه برای برقراری صلح در افغانستان است.

زلمی خلیل‌زاد نماینده خاص وزارت خارجه امریکا برای صلح افغانستان

به گزارش اسوشیتدپرس، وزارت خارجۀ روسیه گفته است که آقای خلیل‌زاد به روز جمعه با ایگور مورگلوف معین وزارت خارجه روسیه و نیز ضمیر کابلوف نماینده ویژۀ رئیس جمهور این کشور برای افغانستان دیدار کرد.

به اساس گزارش، بحث‌ها بر اوضاع جاری در افغانستان و نیز همکاری احتمالی میان روسیه و ایالات متحده در بخش از تلاش‌ها به هدف کمک به برقراری گفتگوی مستقیم میان طرف‌های درگیر جنگ در افغانستان تمرکز داشت.

آقای خلیل‌زاد از بروکسل هم دیدن می‌کند، جایی که هفتۀ گذشته وزیران خارجۀ ناتو گفتند از صلح به رهبری و مالکیت افغان‌ها حمایت می‌کنند.

اما، طالبان همواره انجام گفتگوی مستقیم با حکومت افغانستان را رد کرده‌اند.

ناوقت پنج‌شنبه گذشته، یک مقام محلی گفت که طالبان چهارده نیروی حکومت افغانستان را در ولایت هرات کشتند.

به گفته نجیب الله محبی یک عضوی شورای ولایتی هرات، شورشیان درین حمله همآهنگ در ولسوالی شیندند هرات هم‌چنین ۲۱ سرباز دیگر را اسیر گرفتند.

با این وصف، ناتو می‌گوید، هزینۀ خروج از افغانستان بیشتر از هزینۀ ماندن درین کشور است.

گزارش می‌شود که از هنگام سقوط رژیم طالبان در سال ۲۰۰۱ میلادی به این‌سو، هزینۀ جنگ برای ایالات متحده نزدیک به یک تریلیون دالر تمام شده‌است.