رئیس اجرائیه حکومت افغانستان میگوید، هنوزهم زنان افغان در بخشهای مختلف با خشونت روبهرو استند.
همزمان با افزایش خشونت علیه زنان در افغانستان، رئیس اجرائیه حکومت افغانستان از ادارات مسئول میخواهد تا برای جلوگیری خشونت علیه زنان به گونه مشترک کار کنند.
عبدالله عبدالله که در مراسم پایانی کمپاین ۱۶ روزه محوه خشونت علیه زنان صحبت میکرد گفت، هنوزهم در برابر زنان در بخشهای مختلف خشونتها وجود دارد.
او افزود:
"متأسفانه هنوزهم خشوت در بخشهای مختلف موجود است، این خشونتها در سطوح مختلف دیده می شود و بسیاری افغانها با آن مواجه استند، این مسئولیت همه افغان ها است تا تعهدات خود را تجدید نظر کنیم و به گونه جدی مبارزه کنیم."
این کمپاین ۱۶ روزه به هدف جلوگیری خشونت علیه زنان افغان در ۲۵ ماه نومبر آغاز شده بود.
وزارت امور زنان افغانستان می گوید، در سال ۱۳۹۷ دو هزار قضیه خشونت علیه زنان به ثبت رسیده است، که به گفته آنان، با توجه به این ارقام خشونت در برابر زنان نسبت به سال گذشته چند برابر کاهش یافته است.
این در حال است که پیش از این کمیسیون حقوق بشر افغانستان از موارد دلخراش خشونت علیه زنان ابراز نکرده است.
به گفته این کمیسیون، زنان افغان هنوز هم با قتل، تجاوز جنسی، از دست دادن اعضای بدن و با تیزاب پاشی روبهرو استند.
رویداد اخیر خشونت علیه زنان در ولایت بادغیس به ثبت رسیده است که بالای یک زن چهار مرد تجاوز جنسی کرده بود و پیش از این در این ولایت دختر هفت ساله از سوی خانواده همسرش به قتل رسیده بود.
گذشته از این، در برخی ولایات دیگر نیز موارد چون قتل، تجاوز جنسی و اختطاف علیه زنان افغان گزارش شده است.
تجاوز جنسی، قتلهای ناموسی، عروسی پیش از وقت، بد دادن دختران، لت و کوب، فقر، تنش لفظی و مشکلات اقتصادی از چالشهای است که زنان افغان با ان مواجه اند.
برخی زنان اشتراک کننده در این کنفرانس میگویند، این گونه کمپاین در بخش جلوگیری خشونت در زندهگی زنان نقش تاثیر گذاری نخواهد داشت، زیرا به گفته آنان این کمپاینها شکل نمایشی دارد.
حمدی عرش یکی از اشتراک کنندهگان این کمپاین میگوید:
"این برنامهها بیشتر در بخش جلوگیری خشونت علیه زنان راه ندازی می شود، اما خواست ما اینست که این گونه کمپاینها نباید شکل نمایشی، روی کاغذ و در برابر رسانهها باشد، بلکه به مبارزه صادقانه و همه جانبه نیاز است."
در همین حال فیض محمد عثمانی وزیر ارشاد حج اوقاف در این نشست گفت، در زمینه جلوگیری از خشونت علیه زنان از طریق منابر مساجد جهت آگاهی عامه برنامه های روی دست است که به گفته وی نتایج بهتری در پی خواهد داشت.
گزارش: فرید حلیمی