ترکیه مأیوسیاش را بهخاطر عدم اقدام ایالات متحده در بخش تسلیمدهی فتحالله گولن به انقره ابراز داشتهاست.
وزیر خارجه ترکیه میگوید، عدم صبر و تحمل کشورش را با امریکا در موضوع تسلیمدهی فتحالله گولن به انقره، ابراز داشتهاست.
گولن یک ملای معروف ترکی و از مخالفین حکومت رجب طیب اردوغان است که انقره او را متهم به طرح کودتاه نافرجام سال ۲۰۱۶ در ترکیه میداند.
مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه دیروز گفت، کشورش از امریکا خواهان استرداد بیش از ۸۰ فرد متهم به شمول فتحالله گولن شده، ولی امریکا تا حال در زمینه اقدام نکردهاست.
وی گفت:
"این مرد و دیگرانی که به سازمان تروریستی گولن وابستهاند شامل ۸۴ نامی است که از ایالات متحده خواستهایم آنها را اخراج نموده و به ترکیه تسلیم دهد."
گولن که در ایالت پنسلوانیای ایالات متحده زندهگی میکند، از دست داشتن در کودتاه ترکیه انکار میکند.
مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه دیروز یکشنبه در جریان سفری به قطر به خبرنگاران گفت، رئیس جمهور رجب طیب اردوغان و همتای امریکاییاش دونالد ترمپ دو هفته پیش در حاشیه اجلاس کشورهای «جی-۲۰» در ارجنتاین در مورد موقف و سرنوشت گولن صحبت کردند.
چاووش اوغلو گفت، رئیس جمهور ترمپ در این دیدار با اردوغان گفت روی این موضوع کار میکنند، ولی دو سال گذشته است و انقره تا حال در این زمینه اقدام مشخصی را از سوی واشنگتن ندیدهاست.
چاووش اوغلو همچنان در مورد فعالیتهای غیر قانونی سازمان فتحالله گولن گفت:
"اخیراً تحقیقات معتبر را توسط «اف بی آی» یا پولیس فدرال امریکا در چندین ایالت دیدهام، آنها از فعالیتهای این سازمان پی برده و آنرا متوجه شدهاند، اینکه چگونه این گروه از قوانین امریکا تخطی کردهاست، بهشمول فرار از مالیات، تقلب در ویزهها و دیگر فعالیتهای غیر قانونی و اینکه اعضای این سازمان در چنین کارهای غیر قانونی چگونه مهارت دارند."
به دنبال کودتاه ناکام ماه جولای سال ۲۰۱۶، حکومت رئیس جمهور اردوغان عملیات وسیع را برای سرکوب حامیان فتحالله گولن در بخشهای مختلف از اردو گرفته تا قضا و حتی پوهنتونها و مکاتب آغاز کرد که در آن، هزاران تن زندانی شدند.
اردوغان برعلاوۀ که با مخالفت شدید از سوی حامیان گولن مواجه است با تعدادی زیاد از مخالفین احزاب دیگر نیز دست و پنجه نرم میکند که نتایج انتخابات گذشته این کشور نشان دهنده این واقعیت بود که در آن ۴۸ درصد رأی دهندهگان به احزاب مخالف اردوغان رأی دادند.