ریاست جمهوری افغانستان می گوید که خروج هزاران نیرو خارجی از این کشور هیچگاه بر وضعیت امنیتی تاثیر نخواهد داشت.
پس از ان که وزارت دفاع امریکا بحث خروج هفت هزار نیرویش از افغانستان را مطرح کرد حکومت افغانستان در واکنش به آن می گوید که خروج چند هزار نیروی خارج هیچ زمانی بالای امنیت افغانستان تاثیر نخواهد کرد.
در اعلامیه ریاست جمهوری افغانستان که روز جمعه منتشر شد آمده است که در چهار و نیم سال گذشته خط نخست نبرد و دفاع از تمامیت ارضی کشور بوسیله نیرو های امنیتی و دفاعی افغان انجام شدهاست.
در خبرنامه همچنان گفته شده است که خروج چند هزار نیروی خارجی که بیشتر بخش های آموزشی، تخنیکی و حمایوی را به پیش می برند، بی تاثیر است.
این در حالیست که وزارت دفاع ایالات متحدۀ امریکا (پنتاگون) می گوید، روی پلانی کار می کند که اگر نهایی شود، نصف چهارده هزار نظامی امریکایی مستقر در افغانستان از این کشور، خارج خواهند شد.
بیشتر در این باره: پنتاگون روی پلانی کار میکند که نصف نیروهای امریکایی از افغانستان خارج شونداز سوی هم برخی از اعضای کمیسیون امنیت داخلی ولسی جرگه می گویند که پیش از آن که نیرو های امریکایی افغانستان را ترک کنند باید نیرو های افغان بگونه کامل مجهز شده باشند.
نواب منگل یک عضو این کمیسیون به رادیو آزادی چنین گفت:
"اگر خروج به عجله باشد، امید داریم که نیرو های افغان در بخش های اکمال نشده هرچه زودتر اکمال شوند، تا توان مقابله با دشمن را داشته باشند."
آژانس خبری اسوشیتد پرس با نقل قول از یک مقام امریکایی که از افشای نامش خودداری شدهاست میگوید، این عساکر الی تابستان سال آینده از افغانستان خارج خواهند شد، اما فیصله نهایی نشدهاست.
به گفته آژانس خبری اسوشیتد پرس، در حالی که تلاشها برای حاضر ساختن طالبان به مذاکرات صلح ادامه دارد، این حرکت یک تغییر غیر مترقبه در استراتژی رئیس جمهور ترمپ خواهد بود.
آژانس خبری اسوشیتد پرس از قول مقامات امریکایی می نویسد، تأکید اخیر قصر سفید روی خروج از افغانستان، دلیل مهمی بود که جیمز متیس وزیر دفاع امریکا، روز پنجشنبه از مقامش استعفی کرد.
از سوی هم کریم خرم رئیس دفتر حامد کرزی رئیس جمهور پیشین، هرچند خروج نیرو های خارجی را یک کار خوب میداند اما تاکید دارد که اگر این خروج بدون پلان و هماهنگی با افغان ها انجام شود، مشکلات را خلق خواهد کرد.
او افزود:
"در صورتیکه خروج آنها براساس یک پلان منظم و در تفاهم با افغان ها باشد، خلا ایجاد نمیشود و کار خوب است، اما خروج یکبارگی و صدها مشکل که باقی مانده بجایش بماند و آنها هم ترک کنند افغانستان را، در آنزمان فکر کنم این خلا برای افغانستان خوب تمام نخواهد شد."
دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده امریکا از مدتها به اینسو روی خروج عساکر از افغانستان تاکید می کرد، اما در آغاز سال جاری توسط جیمز متیس وزیر دفاع و سایر رهبران نظامی آن کشور تشویق شد تا به خاطر نگهداشتن فشار بالای طالبان و جنگجویان داعش، حضور نظامیان امریکایی در افغانستان، حفظ شود.
گزارش: نورالله شایان