واکنش‌ها در پیوند به خروج احتمالی نیرو های امریکایی از افغانستان!

آرشیف/ نیروهای امریکایی در میدان هوایی بگرام

خبر خروج احتمالی نصف نیرو های امریکایی از افغانستان واکنش های را نیز به همراه داشته است.

این خبر در حالی در رسانه های بین المللی رخنه کرد که نماینده خاص وزارت خارجه امریکا برای صلح افغانستان بروز های سه شنبه و چهارشنبه گذشته در امارات متحده عربی با نماینده های طالبان ملاقات کرد.

آقای خلیل‌زاد تائید کرد که در این ملاقات‌ها روی جدول زمانی خروج نیرو های خارجی از افغانستان بحث شده‌است.

پس از ان که پنتاگون یا وزارت دفاع امریکا بحث خروج چند هزار نیرویش از افغانستان را مطرح کرد، این خبر واکنش های مختلف را نه تنها در داخل افغانستان بلکه در بیرون کشور نیز به همراه داشت.

ماموریت حمایت قاطع ناتو در افغانستان با آن که مشخصاً در مورد احتمال خروج سربازان امریکایی از این کشور چیزی نگفته اما تاکید کرده که ناتو به حمایت از افغانستان ادامه خواهد داد.

اوانا لینگسکو Oana Lungescu سخنگوی ناتو گفته است، وزرای خارجه این پیمان در ماه جاری میلادی با هم ملاقات کرده و روی تعهد پایدار برای تامین امنیت و ثبات دراز مدت در افغانستان توافق کردند.

اوانا لینگسکو Oana Lungescu سخنگوی ناتو

​به گفته خانم اوانا، مشارکت ناتو مهم است تا اطمینان حاصل شود که افغانستان هرگز بار دیگر به پناهگاه امن تروریستان بین المللی مبدل نخواهد شد.

همچنان روسیه که یکی از رقیب های سرسخت امریکا خوانده می‌شود و به حمایت گروه طالبان نیز متهم است در واکنش به احتمال خروج نیرو های امریکایی گفته که خواهان افغانستان با ثبات است.

براساس رسانه های روسی دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین به روز جمعه ۲۱م دسمبر در جریان یک کنفرانس خبری گفت روسیه نمی خواهد هیچ اتفافی در افغانستان بی‌افتند که منجر به بی ثباتی در آن کشور شود.

آقای پسکوف افزود، باید منتظر ماند و دید که آیا امریکا واقعاً نیرو هایش را از افغانستان بیرون خواهد کرد و یا مانند تعهدات قبلی آن برای خروج نیروهایش از افغانستان اینبار نیز این تعهد عملی نخواهد شد.

وزارت دفاع ایالات متحدۀ امریکا (پنتاگون) گفته است، روی پلانی کار می کند که اگر نهایی شود، نصف چهارده هزار نظامی امریکایی مستقر در افغانستان از این کشور، خارج خواهند شد.

نمائ از وزارت دفاع امریکا یا پنتاگون

آژانس خبری اسوشیتد پرس به نقل از یک مقام امریکایی که نخواسته نامش افشاء شود، گزارش داده است که این سربازان الی تابستان سال آینده از افغانستان خارج خواهند شد، اما این فیصله نهایی نشده است.

از سوی دیگر خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلومات های خارجی نیز به موضوع احتمال خروج هفت هزار سرباز امریکایی از افغانستان پرداخته است.

به نقل از دیپلومات های خارجی نیز به موضوع احتمال خروج هفت هزار سرباز امریکایی از افغانستان پرداخته است.

یک دیپلومات غربی مقیم کابل که نخواسته نامش گرفته شود به رویترز گفته است که امریکا تا کنون در مورد خروج احتمالی نیرو هایش از افغانستان چیزی نگفته و آنها ملاقات های را در این مورد امروز جمعه آغاز می کنند.

به گفته این دیپلومات غربی، کشور های اند که خواهان خروج نیروهایش از افغانستان اند و ممکن سربازان این کشورها اولتر از همه این کشور را ترک کنند.

یک دیپلومات غربی دیگر مربوط به کشور های عضو پیمان ناتو به رویترز گفته است، "همه میدانیم که روحیه نیرو های افغان نسبت به هر وقت دیگر تضعیف شده و آنها تجهیزات کافی نداشته و در هماهنگی نیز خوب نیستند، اما ما آن‌ها را با بهترین ظرفیت و قابلیت خود برای آینده شان آموزش و مشوره میدهیم."

صحبت از خروج احتمالی هفت هزار نیروی امریکایی از افغانستان پس از آن داغ شد که زلمی خلیل‌زاد نماینده خاص وزارت خارجه امریکا برای صلح افغانستان با نماینده‌های طالبان در ابوظبی نشست های داشت که در آن روی حضور نیرو های خارجی در افغانستان بحث شده است.