ولسی جرگه کارکردهای ۸ ساله این جرگه را پُر دستآورد خواند

آرشیف، شماری از اعضای ولسی جرگه در جریان جلسه عمومی این جرگه

با پایان یافتن اجلاس شانزدهم سال هشتم دوره شانزدهم تقنینی ولسی جرگه، هیئت اداری این جرگه در آخرین نشست عمومی گزارش کارکردهای هشت ساله بخصوص آخرین دوره این جرگه را به گونه مفصل بیان کرده و آنرا پُر دست آورد خواند.

عبدالرؤف ابراهیمی رئیس این جرگه در نشست عمومی روز شنبه پس از ارائه این گزارش که از سوی منشی ولسی جرگه به خوانش گرفته شد گفت که آن‌ها در دوره شانزدهم تقنینی موفقانه عمل کرده‌اند.

وی گفت:

"در عرصه قانون گذاری، نظارت از اعمال حکومت و نمایندگی از مردم دستآورد‌های خوب و چشم گیری حاصل شده‌است این در حالیست که اجلاس جاری خالی از چالش‌ها و مشکلات نبود و در پیش برد امور سکته گی‌های را باعث گردید الرغم همکاری ناقص حکومت در بخش قانون گذاری و نظارتی موفقانه عمل کردیم."

آرشیف، عبدالرؤف ابراهیمی رئیس ولسی جرگه افغانستان

آقای ابراهیمی برگزاری انتخابات ولسی جرگه و ثبت نام برخی وکلا بر حال در این انتخابات را از سکته گی‌های مهم این دوره عنوان کرد.

وی در کنار این مسایل از افزایش ناامنی‌ها، مشکلات فقر و بیکاری در کشور نیز ابراز نگرانی کرده و از حکومت خواهان رسیدگی به این مشکلات گردید.

گزارش کارکرد دوره شانزدهم سال هشتم تقنینی که از سوی میرداد نجرابی منشی ولسی جرگه خوانده شد در آن آمده‌است که ولسی جرگه در این دوره ۴۷ جلسه عمومی، سه جلسه استیضاحیه، هشت جلسه استجوابیه، چهار جلسه استماعیه و ۳۲ جلسه عادی را برگزار کرده است.

آقای نجرابی گفت که آنان در بخش قانون گذاری ۱۷ مصوبه را صادر نموده چندین طرح قانون را همراه با دو فرمان تقنینی و بودجه تصدیق و ۹ سند بین‌المللی را لغو کرده‌اند.

وی هم‌چنان گفت که در هشت جلسه به تعداد ۲۲ وزیر و معین را استجواب کرده‌اند و در بخش نمایندگی از مردم در ساعات امتیازی بیش از ۷۵۰ مورد مشکلات مردم را در بخش‌های مختلف بیان و به آن رسیدگی کرده‌اند.

آقای نجرابی هم‌چنان کارکرد هشت ساله این جرگه را نیز مختصراً بیان کرده گفت که این جرگه در هشت سال گذشته به گونه مجموعی هشت جلسه افتتاحیه، ۵۹۸ جلسه عادی،۲۶ استیضاحیه، ۱۴۴ استجوابیه، ۷۱ استماعیه، ۳۲ فوق‌العاده، ۲۴ اجتجاجیه، ۹ سری و در مجموع در این دور ۸۹۴ جلسه را برگزار کرده‌اند.

اعضای ولسی جرگه مطابق قانون برای مدت ۴۵ روز به رخصتی‌های زمستانی می‌روند. انتظار می‌رود پس از اعلام نتایج نهایی انتخابات از سوی کمیسیون مستقل انتخابات در سال آینده ولسی جرگه جدید با تعداد از اعضای برنده کنونی و تازه به کارش آغاز نماید.

خواستیم نظر حکومت را در خصوص اظهارات رئیس ولسی جرگه داشته باشیم اما موفق نشدیم.

اما از سوی دیگر برخی از اعضای ولسی جرگه خلاف ادعای هیئت اداری ولسی جرگه می‌گویند در این دوره کار مؤثری برای مردم انجام نداده‌اند.

رمضان بشر دوست و علی اخلاقی دو تن از وکلا آنچه ضعف در مدیریت هیئت اداری خواندند نیز انتقاد کرده و چنین گفتند:

"ما به حق مردم ظلم کردیم که در تاریخ پارلمان افغانستان بی‌سابقه است جلسات ما به استثنا هیچ وقت از صد نفر بالا نبوده‌است."

"ما باید اعتراف بکنیم که در این دور توقعات مردم را متأسفانه نتوانستیم بر آورده بکنیم، در عملکرد خود ضعیف بودیم و باید اعتراف بکنیم از صلاحیت‌های که قانون به این خانه داده استفاده نتوانستیم."

در این حال کارشناسان حقوقی افغان نیز ولسی جرگه را در کارکرد‌ هایش نا موفق می‌دانند.

عبدالکبیر رنجبر یکی از این کارشناسان می‌گوید که اعضای ولسی جرگه صلاحیت‌های را که قانون اساسی برای شان داده بود بخصوص در بخش نظارت از کارکرد حکومت درست انجام نداده و نتوانستند حکومت را کنترول کنند بلکه بر عکس بیشتر معامله گری کرده و غیابت‌شان در جلسات بیشتر محسوس بود.

جاوید حسن زاده