بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان یا "فیفا" میگوید خواستهای نا مشروع و غیر اخلاقی از زنان در جریان انتخابات آنان را از نامزد شدن در این پروسه منصرف ساخت.
بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان یا فیفا با ابراز نگرانی از محدودیتها و برخوردهای دوگانه در برابر زنان در انتخابات ولسی جرگه ادعا میکند که اکثر زنان به دلیل خواستهای نامشروع از آنان از ثبتنام در این پروسه منصرف شدهاند.
این بنیاد به اساس یک سروی که در ۳۳ ولایت افغانستان انجام شده دریافته است که از میان ۴۱۸ زن بیش از نصف آنان به علت وضع محدودیتها از سوی کارمندان کمیسیون مستقل انتخابات از نامزد شدن در این پروسه انصراف کرده اند.
مریم اروین بارکزی مسئول بخش زنان و جوانان این بنیاد روز چهارشنبه «۱۰ دلو ۱۳۹۷» طی نشست خبری در کابل گفت:
"در میان پروسه هم یک تعداد محدودیتها و مشکلاتی را برایشان ایجاد کردند که از آن جمله میشود از فساد اخلاقی در آن پروسه یادآوری کنیم، متأسفانه از بانوان کاندید حتی تقاضاهای غیر مشروع شده است که این خود همان نگرانی و دیوار محکمی را ایجاد میکند که بالاخره زنان در این پروسه اعتماد نکنند و در آینده خود را نامزد نکنند."
بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان یا فیفا از انصراف ۴ زن در سراسر کشور و کشته شدن یک نامزد زن یادآوری کرده و از حکومت خواهان مجازات عاملین آن شد.
در این حال فهیمه بابکرخیل نامزد انتخابات ولسی جرگه از کابل در صحبت با رادیو آزادی گفت که در جریان پروسه انتخابات از وی نیز توسط یکی از کارمندان کمیسیون انتخابات خواست نامشروع صورت گرفته بود.
او افزود:
"ما گمان نداشتیم که به این اندازه تقلبهای گسترده صورت گیرد، واقعاً از روز اول مبارزات انتخاباتی خشونتهای عجیبی در برابر ما قرار داشت و در هر جای که تصاویر ما را بند میکردیم دور ساخته میشد حتی کسی از کمیسیون برایم یک کس حرف زشتی گفت بعدش من آن را تهدید کردم و او برایم گفت که رأی هم که داشته باشید کامیاب نمیشوید."
سیما سمر رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نیز که در این نشست اشتراک نموده بود گفت، برعلاوه مشکلات امنیتی که از سوی افراد زورمند و مخالفین مسلح وجود داشت برخی مسئولین حکومتی نیز برای نامزدان زن و رأی دهندهگان مشکل ایجاد کرده بودند.
در این حال میرزا محمد حقپرست معاون سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان میگوید که اگر موضوع خواست نامشروع از نامزدان زن توسط کارمندان این کمیسیون مستند ساخته شود عاملین آن به پنجه قانون سپرده خواهند شد.
او افزود:
"من رد نمیکنم که چنین چیزی وجود دارد یا نه، اما تأکید ما این است که اگر کارمندی چنین حرمتی را انجام داده باشد امیدواریم که این موضوع را مستند کنند به ارگانهای عدلی و قضایی مراجعه کنند، ما متعهد استیم هر کسی که باشد آن را به پنجه قانون بسپاریم."
اما بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان یا فیفا میگوید اگر عاملین خشونت با زنان نامزد در انتخابات ولسی جرگه مجازات نشوند در انتخابات آینده حضور زنان کمرنگتر خواهد بود.
گزارش: آرزو غیاثی