ریاست اجرائیه میگوید که اگر دیدار مقامات پاکستانی و امریکایی با هیئت طالبان در اسلامآباد به هدف فراهم شدن زمینۀ مذاکرات بینالافغانی صورت گیرد، از آن استقبال میکند.
پس از نشر اعلامیۀ طالبان در مورد دیدار هفته آیندۀ هیئت این گروه با مقامات پاکستانی و امریکایی در اسلامآباد ریاست اجرائیه میگوید که اگر این دیدار به هدف زمینهسازی برای آغاز گفتگوهای بینالافغانی باشد، اقدام بجاست.
امید میثم معاون سخنگوی ریاست اجرائیه روز پنجشنبه «۲۵ دلو ۱۳۹۷» به رادیو آزادی گفت که اگر این دیدارها به جز از فراهم شدن زمینۀ مذاکرات میان حکومت و طالبان مقاصد دیگری را دنبال کند به خیر افغانستان و منطقه نخواهد بود.
او افزود:
"اگر تلاش به این هدف صورت میگیرد که صادقانه آنان وادار شوند و بالایشان اعمال فشار شود و به مخالفین مسلح دولت از جمله طالبان قناعت داده شود که وارد گفتگو با حکومت افغانستان شوند، میتواند منطق داشته باشد، در غیر آن هر گونه تلاش به وضعیت افغانستان و منطقه نمیتواند کمک کند، بلکه منجر به افزایش چالش بیشتر میشود."
طالبان روز چهارشنبه با نشر اعلامیهای گفتند که هیئت مذاکره کنندۀ این گروه هفته آینده به خواست رسمی پاکستان به این کشور سفر میکند و با مقامات امریکایی در اسلامآباد دیدار خواهد داشت.
طالبان همچنان گفته اند که هیئت این گروه در جریان این سفر با عمران خان صدراعظم پاکستان نیز در مورد روابط میان افغانستان و پاکستان گفتگو خواهد کرد.
هرچند یک مقام وزارت خارجه امریکا گفته است که تا هنوز از هیئت مذاکره کنندۀ آنان دعوت صورت نگرفته، اما در اعلامیه طالبان آمده است که پیش از نشست قطر در هجدهم ماه جاری میلادی هیئت این گروه با مقامات امریکایی در اسلامآباد گفتگو خواهد کرد.
زلمی خلیلزاد نمایندۀ ویژه وزارت خارجه امریکا برای صلح افغانستان در حال حاضر سرگرم دیدار هجده روزه از برخی کشورهای اروپایی و منطقه به شمول افغانستان و پاکستان است.
هیئت مذاکره کننده طالبان در حالی هفته آینده به پاکستان سفر میکند که این گروه تا هنوز برای گفتگوهای رو در رو با حکومت افغانستان حاضر نشده است.
حالا محمد داوود کلکانی معاون کمیسیون روابط بینالملل ولسی جرگه با اشاره به این موضوع میگوید که اگر اسلامآباد بخواهد میتواند در این زمینه نقش مهم بازی کند.
او افزود:
"پاکستان میخواهد که امریکاییها را خوش بسازد و در پروسه صلح افغانستان علنیتر دخیل شود، این یک گام برای صلح است و اگر پاکستانیها بخواهند و از بازی دوگانه دست بکشند با نفوذی که بر طالبان دارند، میتوانند طالبان را وادار به مذاکره با حکومت افغانستان بسازند."
تلاشها در رابطه به روند صلح افغانستان در این اوآخر نسبت گذشته بیشتر شده، اما آنچه در این زمینه حتمی پنداشته میشود مذاکرات مستقیم میان حکومت این کشور و گروه طالبان میباشد که تا هنوز آغاز نشده است.
حکومت افغانستان و امریکا سعی میکنند تا با استفاده از همکاری پاکستان و راههای ممکن دیگر طالبان را تشویق به گفتگو با حکومت نمایند و با این کار صلح را برای مردم این کشور به ارمغان بیاورند.
گزارش: نسیم شفق