- نیویارک تایمز
روزنامه نیویارک تایمز در شماره اخیر خود مطلبی دارد تحت "عنوان طبق برنامه صلح قوای امریکا در ظرف ۵ سال افغانستان را ترک میکند."
به نوشته روزنامه وزارت دفاع امریکا پلانی را طرح نموده که در ظرف سه تا پنج سال قوای خود را از افغانستان خارج میکند و نصف ۱۴ هزار نیروی امریکایی که اکنون در افغانستان مستقر اند به زودی خاک افغانستان را ترک خواهند کرد.
چندین منبع حکومت فعلی و سابق امریکا بخشهای از این پلان را به روزنامه نیویارک تایمز دادهاند.
به گفته آنها این پلان بخاطری ترتیب شده که در مذاکرات زلمی خلیلزاد نماینده خاص امریکا برای صلح افغانستان با طالبان کمک کند.
اما طالبان در یک اعلامیه خود گفتهاند که چنین پیشنهادی از جانب امریکا ارائه نشدهاست.
ولی به نوشته روزنامه حتی اگر کدام توافق صلح به زودی ایجاد نشود امریکا باز هم تصمیم دارد که نصف قوای خود را از افغانستان خارج کند و عملیات تعلیم و تربیه قوای افغان را به مأموریت مبارزه علیه تروریزم منحصر بسازد.
دورنمای خروج قوای امریکا از افغانستان چنین نگرانی بار آورده است که شاید افغانستان دوباره به افراطگرایی برگردد و حکومتی که تحت حمایت غرب در این کشور به قدرت رسیده به سقوط رو به رو شود.
نیویارک تایمز مینویسد، متحدین امریکا در ناتو گفتهاند که اگر امریکا قوای خود را از افغانستان خارج کند آنها هم سربازان شان را از این کشور به سرعت خارج میکنند چون بدون کمک اکمالاتی امریکا سربازان آنها در افغانستان به مشکلات و تهدید رو به رو خواهند شد.
اما به نوشته نیویارک تایمز، امریکا گفته است باز هم تعداد کافی سربازان این کشور در افغانستان خواهند بود که به قوای ناتو در بخش اکمالات کمک کنند.
نیویارک تایمز در یک مطلب دیگر خود نوشته است که تلاشهای صلح افغانستان در بین زنان این کشور نگرانی ایجاد کردهاست که معامله صلح با طالبان مبادا دست آوردهای آنها را از بین ببرد.
به نوشته روزنامه، در نظام طالبان که در سال ۲۰۰۱ در عملیات نظامی قوای ائتلاف تحت رهبری امریکا سرنگون شد زنان و دختران از کار و مکتب محروم بودند، باید همیشه چادری در سر میداشتند و بعضاً در سر سرکها با ضرب شلاق تنبیه میشدند.
روزنامه مینویسد در اجماع روز پنجشنبه در خیمه لویه جرگه در کابل در حدود ۷۰۰ زن جمع شده و در مورد نگرانیهای از دست دادن پیشرفتهای که داشته اند صحبت کردهاند. در این اجلاس که رئیس جمهور اشرف غنی و بانوی اول افغانستان هم اشتراک داشتند، زنان گفتند که آنها خواهان صلح میباشند اما نه به تاوان از دست دادن تمام حقوق و آزادیهای خود که با مشکلات بدست آوردهاند.
این زنان اظهار داشتند که قبل از آغاز این اجلاس با ۱۵ هزار زن در ولایات خود صحبت کرده و پیامهای همه تقریباً همین بودهاست که نگذارید زنان دوباره قربانی معاملات سیاسی شود که فعلاً تنها مردان در آن شامل اند.