در حالیکه تلاشهای دیپلوماتیک برای کاهش تنشهای اخیر بین هند و پاکستان ادامه دارد، عساکر هندی و پاکستانی بار دیگر مواضع همدیگر را در منطقۀ کشمیر، مورد گلوله باری قرار دادند.
شاه محمود قریشی وزیر خارجه پاکستان دیروز با اشاره به تلاشهای دیپلوماتیک گفت:
"تلاشهای شخصی دیپلوماتیک ادامه دارد، ایالات متحده امریکا نقش مهم را بازی کرده و سایر کشورها نیز، اجازه بدهید از چین نام بگیرم به روسیه اشاره کنم، عربستان سعودی و سایر دوستان مانند ترکیه، اردن و امارت متحده عربی که از طریق دیپلوماتیک برای بهبود وضعیت تلاش کرده اند."
به نوشته آژانس خبری اسوشیتد پرس، نیروهای نظامی این دو کشور همسایۀ دارای اسلحه اتمی، عساکر همدیگر را به آغاز این آتشباری متهم کرده اند که دیروز (ششم مارچ) توسط اسلحه ثقیل و خفیف در منطقه مورد منازعه کشمیر صورت گرفت.
تا هنوز در مورد تلفات و خسارات ناشی از این آتشباری گزارش داده نشده است.
تا هنوز در مورد تلفات و خسارات ناشی از این آتشباری گزارش داده نشده است.
تنشها در روابط بین هند و پاکستان بعد از آن شدت یافت که به تاریخ چهاردهم فبروری بیش از ۴۰ نظامی هندی در نتیجۀ یک حمله انتحاری در کشمیر تحت کنترول هند کشته شدند.
هند پاکستان را به دست داشتن در این حمله متهم کرده است.
اما پاکستان این اتهام را رد کرد.
گروه "جیش محمد" که در پاکستان مستقر است، مسئولیت این حملۀ خونین بر نیروهای هند را به عهده گرفته است.
وزیر داخله پاکستان روز سه شنبۀ هفته جاری گفت که هند نامهای برخی افراد مظنون گروه جیش محمد را با اسلامآباد شریک ساخته است و از دستگیری ۴۴ از اعضای این گروه بهشمول مفتی عبدالرؤف برادر مسعود اظهر رهبر گروه جیش محمد خبر داد.
اعظم سلیمان خان وزیر داخله پاکستان در یک نشست خبری در همان روز گفت، در صورتیکه شواهد بیشتر ارائه شود، آنها وارد اقدامات بیشتر خواهند شد.
بعد از حمله انتحاری چهاردهم فبروری، طیارات هند برخی مناطق را در منطقۀ کشمیر تحت کنترول پاکستان بمبارد کردند.
بیشتر در این باره: هند انجام یک حمله هوایی در خاک پاکستان را تأیید کردپاکستان دو طیاره هندی را سقوط داد و یک پیلوت آن را اسیر کرد که بعداً به نشانۀ یک حرکت حسن نیت دوباره رها شد.
بیشتر در این باره: نگرانیها در مورد احتمال افزایش تنشها میان هند و پاکستان!آتشباری دیروز (ششم مارچ) توسط قوای توپچی و اسلحه خفیف نیروهای اردوی هند و پاکستان در حالی صورت گرفته است که خدمات ترانسپورتی خطوط ریل و سرویسها دوباره بین این دو کشور از سر گرفته شده است.
تلاشهای دیپلوماتیک برای کاهش تنشهای اخیر ادامه دارد که از سال ۱۹۹۹ میلادی به اینسو، جدیترین اصطحکاک بین این دو کشور همسایۀ دارای اسلحه اتمی محسوب میشود.
در سال ۱۹۹۹ میلادی اردوی پاکستان نیروهای زمینیاش را به منطقه کشمیر تحت کنترول هند اعزام کرده بود.