حکومت افغانستان: پاکستان نسبت به هر کشور در منطقه، نقش برجسته در پروسه صلح دارد

سرور دانش معاون دوم رئیس جمهور افغانستان

هم‌زمان با شدت یافتن تلاش‌های صلح، کابل نقش اسلام آباد را نسبت به سایر کشور‌های منطقه ارزنده می‌داند.

سرور دانش معاون دوم رئیس جمهور روز شنبه در مراسم افتتاحیه شفاخانه "محمد علی جناح" گفت که سرنوشت هر دو کشور به صلح و امنیت گره خورده است.

او افزود:

"کشور‌های همسایه دور و نزدیک ما مخصوصاً جمهوری اسلامی پاکستان می‌تواند نسبت به هر کشور دیگر نقش برجسته‌تر و سازنده‌تر داشته باشد، ما از دولت پاکستان انتظار داریم و می‌خواهیم که در این پروسه نقش جدی‌تر را به عهده بگیرد و از آغاز مذاکره بین الافغانی به محوریت دولت افغانستان حمایت جدی به عمل آورد."

پروسه صلح افغانستان و مذاکره با گروه طالبان نسبت به هر زمان دیگر گرمتر شده‌است.

قرار بود که نماینده‌گان گروه طالبان، حکومت وحدت ملی و سیاسیون افغان به تاریخ ۱۹ اپریل در دوحه قطر دیدار داشته باشند، اما لغو شد.

به گفته بسیاری‌ها این نشست می‌توانست سرنخ آغاز مذاکرات رسمی بین الافغانی باشد.

ایالات متحده امریکا نیز بر پایان جنگ و تامین صلح در افغانستان تاکید دارد و تلاش‌هایش را آغاز کرده‌است.

زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان تا حال ۵ دور مذاکره با نماینده‌های طالبان را به پیش برده‌است که به گفته وی امیدوار کننده بوده است.

در کنار امریکا، نقش کشور‌های همسایه و منطقه نیز در تامین صلح افغانستان ممد دانسته می‌شود.

در همین حال علی محمد خان وزیر امور پارلمانی پاکستان در این نشست گفت که صدراعظم کشور‌اش انتظار دارد تا افغانستان به صلح و ثبات دست یابد.

آرشیف/ علی محمد خان وزیر امور پارلمانی پاکستان

وی افزود که عمران خان تلاش دارد تا روابط میان کابل و اسلام آباد تا حد امکان تقویت یابد.

او افزود:

"عمران خان صدراعظم پاکستان آرزو دارد که افغانستان با ثبات، امن، مرفه و صلح آمیز باشد و یک جمهوری اسلامی که از حاکمیت ملی قوی برخوردار باشد."

حکومت افغانستان پیش از این بار‌ها گفته است که پاکستان طالبان و سایر گروه‌های تروریستی را تجهیز و کمک می کند و به هیچ تعهد‌اش در زمینه نابودی این گروه‌ها عمل نکرده است، اتهامات که از سوی مقامات پاکستانی رد شده است.

گزارش: نورالله شایان