نیکولاس کی نمایندۀ ارشد ملکی ناتو در افغانستان حملۀ روزِشنبه بر ساختمانِ هجده طبقهای وزارتِ مخابرات و تکنالوژی معلوماتی در کابل را تروریستی خوانده و محکوم کردهاست.
او در تویترش نوشته است: "در حالیکه افغانها خواستار صلح هستند، تروریستها فقط درد و رنج میآفرینند."
محمد اشرف غنی رئیس جمهورِ افغانستان هم حملۀ مردانِ مسلح را نکوهش کردهاست.
در خبرنامۀ ریاست جمهوری آمده است: "دشمنانِ افغانستان با هدف قراردادن مأمورین خدمات ملکی، حمله بالای تأسیسات عامه و ایجادِ رعب و وحشت، یکبار دیگر ثابت ساختند که هدفِ جز کشتار و جنایت ندارند."
نصرت رحیمی سخنگوی وزارتِ داخلۀ افغانستان شامِ شنبه به رادیو آزادی گفت مهاجمان پنج نفر بودند که یکی شان در حملۀ انتحاری خودش کشته شد و چهار تن دیگر هم از سوی نیروهای امنیتی کشته شدند.
در جریان درگیری که بیش از پنج ساعت طول کشید، هفت نفر به شمول سه نیروی امنیتی هم کشته شدند.
وی افزود:
"در این رویداد چهار غیرنظامی کشته و هشت تن دیگر زخمی شدهاند. سه تن از نیروهای امنیتی هم کشته شدهاند."
هنگام درگیری، حدودِ دوهزار کارمند در داخلِ وزارت گیرمانده بودند. اتل زدران یکی از آنهاست. او در صحبت با رادیو آزادی شامِ شنبه گفت، همه ترسیده بودند:
"تقریباً از ساعت یازده و نیم تا حوالی ساعتِ یک و نیم در دفتر کاری خود گیرمانده بودیم. هیچگونه تماس نمیتوانستیم با نیروهای امنیتی وزارت برقرار کنیم. بعد رفتیم به یک اتاق دیگر و آنجا هم حدودِ دو ساعتِ دیگر گیرماندیم. بعد از آن به کمک نیروهای امنیتی از راهِ کلکین بیرون شدیم."
رابعه مأمور کودکستان محل کارِ وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی در صحبت با خبرگزاری رویترز چشم دید اش را این گونه بیان کرد:
"نان میخوردیم که یک انفجار شدید شد. چیغ زدیم و بشقابهای غذا از دست اطفال افتاد. در یک اتاق دیگر رفتیم که دروازه اش زرهی است. وقتی وضعیت اندکی بهتر شد، نیروهای امنیتی ما را از آنجا بیرون کردند."
هنوز هیچ گروهِ مسئولیت رویداد را به عهده نگرفته است.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان گفته است در حمله دست نداشته اند.
اما، به تازگی طالبان با اعلامِ عملیاتِ بهاری شان زیر نام "الفتح" تحرکاتِ شان را در مناطقِ گوناگون افغانستان افزایش دادهاند.
پیش از این، زلمی خلیلزاد نمایندۀ ویژۀ امریکا برای صلح افغانستان گفتهاست در پنجمین دورِ دیدار اش با نمایندگانِ طالبان در قطر در ماهِ مارچ بر سرِ مسودۀ دو موضوع توافق کردهاند: یکی خروج نیرو از افغانستان و دیگری هم تضمین در کار مبارزه با تروریزم.
جنرال عتیق الله امیرخیل یک کارشناسِ نظامی در کابل است. او میگوید، با توجه به حملۀ کابل، دادنِ چنین تضمینِ از جانب طالبان دشوار به نظر میرسد.
وی گفت:
" به این معناست که اینجا داعش و گروه های دیگر این عمل را انجام دادهاند. خوب، وقتی گروه های دیگر وجود داشته باشند و طالبان هم بالای آنان حاکمیت نداشته باشند، بسیار دشوار است که بگوییم طالبان تضمین کنند که در برابر داعش میجنگند،داعش را در افغانستان از بین میبرد و گروههای دیگر مانند سلفی ها را از بین میبرد. پس معلوم است که جنگ قطع نشده و باز هم ادامه خواهد یافت."
یک روز پیش از حملۀ کابل، قرار بود هیئتِ ۲۵۰ نفری از افغانستان برای گفتگو با طالبان به دوحه پایتخت قطر برود، اما این نشست در آخرین لحظات لغو شد.
اکنون، ریاست جمهوری افغانستان به جرگۀ مشورتی صلح امید بسته است، جرگۀ که پیش از برگزاری اش در نهم ماهِ ثور از سوی برخی از احزاب سیاسی و چهرههای کلیدی مانندِ عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه حکومتِ وحدتِ ملی با تحریم رو به رو شدهاست.
Your browser doesn’t support HTML5