وال استریت ژورنال: کابل بنابر خواست طالبان از گفتگو‌ها بیرون مانده‌است

آرشیف، گفتگوهای صلح میان امریکا و طالبان در قطر. February 26, 2019

  • واشنگتن پُست

طالبان و ایالات متحدۀ امریکا دور تازۀ گفتگو‌ها را در قطر آغاز کردند، این عنوان یک مطلب روزنامه واشنگتن پُست است.

روزنامه به گونۀ مفصل به جزئیات این گفتگو‌ها پرداخته و به نقل از مقام‌های افغان نوشته است، محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان بخاطر بیرون ماندن از گفتگو‌های صلح ناراحت است.

به نوشتۀ روزنامه، موافقتنامه‌های مهم در حال شکل‌گیری است.

واشنگتن پُست می‌نویسد، گفتگو‌های صلح در وسط کمپاین انتخاباتی شدید انجام می‌شود.

روزنامه نوشته است، در حالی که شماری از رقیب‌های آقای غنی پیشنهاد می‌کنند که یک حکومت مؤقت تشکیل شود، او روی برگزاری انتخابات اصرار می‌ورزد.

این انتخابات که چند بار به تأخیر افتاده، در ماه سپتمبر برنامه ریزی شده‌است.

روزنامه به امیدواری زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان نیز اشاره کرده‌است.

او در آغاز مأموریت خود گفته بود، امیدوار است که پیش از فرا رسیدن زمان برگزاری این انتخابات، موافقتنامۀ نهایی صلح حاصل شود.

اما آقای خلیل‌زاد به تازگی در یک بحث تلویزیونی گفت، مطمئن نیست که پیش از انتخابات، افغانستان به یک موافقتنامۀ صلح دست خواهد یافت، بنابرین به گفته او برای برگزاری انتخابات هم آمادگی گرفته شود.

  • وال استریت ژورنال

گفتگو‌های جاری صلح توجه روزنامۀ وال استریت ژورنال را نیز به خود جلب کرده است.

در بخشی از مقاله روزنامه آمده‌است که ایالات متحدۀ امریکا بیش ازین پیروزی را در افغانستان محتمل نمی‌داند.

در ادامه نوشته شده‌است که امریکا ۱۸ سال پیش تصمیم گرفته بود تا طالبان را نابود کند، اما امروز به گونۀ مستقیم با این گروه گفتگو می‌کند.

روزنامه نوشته است، از یک سو گفتگو‌های صلح روان است و از طرفی هم گروه طالبان عملیات بهاری خود را آغاز کرده‌است.

به نوشتۀ روزنامه، حکومت افغانستان که از حمایت ایالات متحدۀ امریکا برخوردارست، بخاطری از گفتگو‌ها بیرون مانده که این خواست طالبان است.

روزنامه می‌نویسد، زلمی خلیل‌زاد که با طالبان در دوحه گفتگو می‌کند، بار‌ها تاکید کرده است که این گروه باید مستقیماً با حکومت افغانستان مذاکره کند.

در ادامه آمده، خلیل زاد افزوده است، تا زمانی که طالبان آتش بس و با حکومت افغانستان مذاکره نکنند، روی هیچ چیزی توافق نمی شود.