در حالیکه تنشها بین ایالات متحده امریکا و ایران افزایش یافته، حسن روحانی رئیس جمهور ایران میگوید، یک همه پرسی را در مورد توافقنامه اتمی سال ۲۰۱۵ میلادی با قدرتهای بزرگ جهان دایر میکند.
براساس گزارش آژانس خبری رسمی ایران "ایرنا"، آقای روحانی امروز همچنان گفت که وی در سال ۲۰۰۴ میلادی زمانیکه مذاکره کننده ارشد اتمی ایران بود، این پیشنهاد را به آیت الله علی خامنهای رهبر این کشور کرده بود.
تدویر همه پرسی در مورد توافقنامه اتمی سال ۲۰۱۵ میلادی با قدرتهای بزرگ جهان، برای رژیم ایران در صورتیکه بخواهد غنی سازی یورانیوم را افزایش دهد، یک پوشش سیاسی را فراهم خواهد ساخت.
توافقنامه اتمی سال ۲۰۱۵ میلادی، ایران را از غنی سازی یورانیوم منع کردهاست.
توافقنامه اتمی سال ۲۰۱۵ میلادی، ایران را از غنی سازی یورانیوم منع کردهاست.
دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده امریکا در سال گذشته میلادی، از توافقنامه اتمی با ایران خارج شد و تحریمهای شدید این کشور را بر تهران اعلام کرد.
جواد ظریف وزیر خارجه ایران خاطر کسب حمایت دیپلوماتیک، برای گفتگو با وزیر خارجه و سایر مقامات عراق به شهر بغداد پایتخت این کشور سفر کردهاست.
براساس گزارش آژانس خبری رسمی ایران "ایرنا"، جواد ظریف در جریان این مسافرت دو روزه که دیروز (بیست و پنج ماه می) آغاز شد، با محمد الحکیم وزیر خارجه، برهم صالح رئیس جمهور و عادل عبدالمهدی صدراعظم عراق گفتگو میکند.
بر اساس گزارش تلویزیون عراق، نزار خیرالله معاون وزیر خارجه این کشور از آقای ظریف در میدان هوایی بغداد استقبال کردهاست.
به گفته یک سخنگوی وزارت خارجه عراق، آقای ظریف وضعیت در منطقه و طرق رسیدن به یک نظر مشترک را با مقامات این کشور مورد بحث قرار خواهد داد.
عادل عبدالمهدی صدراعظم عراق در اوایل این هفته گفته بود که بغداد یک هیئت را به امریکا میفرستد تا برای ختم تنشها بین ایران و ایالات متحده مساعدت کند.
وی همچنان گفته است که عراق در این منازعه بیطرف است.
سفر جواد ظریف وزیر خارجه ایران به عراق در حالی صورت گرفته که اخیراً دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده امریکا ۱۵۰۰ نظامی اضافی امریکایی را در شرق میانه مستقر ساخت.
بیشتر در این باره: محمد جواد ظریف وزیر خارجۀ ایران به عراق رفتهاستبعد اعلام بیست چهارم می آقای ترمپ در مورد استقرار نیروهای اضافی امریکایی در شرق میانه، مایک پامپیو وزیر خارجه ایالات متحده امریکا در یک اعلامیه گفت، اداره این کشور پلان دارد تا به خاطر جلوگیری از آنچه که به گفته آقای پامپیو "تهاجم ایران" خوانده شدهاست، به ارزش ۸.۱ میلیارد دالر اسلحه را به کشورهای عربستان سعودی، امارات متحده عربی و اردن به فروش برساند.
در اوایل ماه می ایالات متحده امریکا در عکس العمل به یک تهدید توضیح ناشده ایران، یک کشتی طیاره بردار و طیارات بمبارد بی.۵۲ را شرق میانه اعزام کرد.
ایران در اوالی ماه جاری گفته بود که تطبیق برخی نکات کلیدی توافقنامه اتمی با قدرتهای بزرگ جهان خودداری خواهد کرد.