حرکت مردمی: اعضای ما گروگان گرفته نشده بودند، بلکه با طالبان مشغول گفتگو بودند

ارشیف، اعضای حرکت مردمی صلح در کابل

ده‌ها عضو حرکت مردمی صلح که چند روز پیش از عید فطر به مناطق زیر تصرف طالبان در شمال هلمند رفته بودند بعد از ظهر دیروز دوباره به لشکرگاه برگشتند.

حرکت مردمی صلح میگوید اعضای آن‌ها گروگان گرفته نشده بودند و تماس تیلیفونی با آن‌ها به‌خاطر میسر نبود که تیلیفون‌های آن‌ها در مناطق زیر تصرف طالبان کار نمی‌کرد.

بسم الله وطندوست سخنگوی حرکت مردمی صلح که او خود برای گفتگو با رهبری محلی طالبان برده شده بود و بعد از سپری نمودن چند روز در مناطق زیر تصرف آنها دیروز به لشکرگاه برگشت به رادیو آزادی گفت که طالبان از آنها استقبال کرده برخورد صمیمانه داشتند: "ما با پيام صلح به مناطق زير تصرف طالبان رفته بوديم. دردهای مردم را با آن‌ها شريک ساختيم، مباحثات سازنده داشتيم. برخي از سوء تفاهمات حل شد و پس به لشکرگاه برگشتيم."

بسم الله وطندوست سخنگوی حرکت مردمی صلح

صدها نفر دیروز حین برگشت اعضای حرکت مردمی صلح به لشکرگاه از آن‌ها استقبال کردند.

سی عضو این حرکت چند روز پیش از عید فطر با پیام صلح از لشکرگاه به ولسوالی موسی قلعه در شمال هلمند رفته بودند.

این ولسوالی از چندین سال به این سو زیر تصرف طالبان است.

در بارۀ چگونگی برخورد طالبان با آن‌ها پس از آن گزارش‌های نگران کننده نشر شد که تماس‌های تیلیفونی با چهار تن از اعضای سر شناس آن‌ها که طالبان برای گفتگو با خود برده بودند برای چندین روز قطع بود و گفته شد که آن‌ها گروگان گرفته شده‌اند.

آقای وطندوست می‌گوید که شماری دیگر از اعضای حرکت از سوی طالبان مورد بازپرس قرار گرفتند چون آن‌ها شک داشتند که شاید با نیروهای دولتی ارتباط داشته باشند.

بسم‌الله وطن‌دوست که در روزهای عید در مناطق زیر تصرف طالبان بود در بارۀ چگونگی تجلیل عید در آنجا گفت که مردم آنجا چون باشنده‌گان شهرهای زیرتصرف دولت که از انفجار و انتحار در هراس اند، در ترس و بیم از بمباردمان و حملات هوایی زنده‌گی می‌کنند: "در بازار هم ترس بود، در مسجد هم ترس و هراس وجود داشت، در قریه هم و در جای میله هم ترس و هراس حکمفرما بود. طوریکه در شهرها دهشت افگنی و ترس و هراس است، مناطق زیر تصرف طالبان هم چنین حالتی داشت."

حرکت مردمی صلح پس از جان دادن ۱۶ تن و زخمی شدن ۵۲ تن دیگر در حملۀ انتحاری سال گذشته در شهر لشکرگاه، مرکز ولایت هلمند فعالیتش را آغاز کرد تا پیام صلح را به طرف‌های درگیر جنگ برساند.

طبق آمار ملل متحد سال گذشته ۴۰۰۰ هزار غیرنظامی به شمول ۹۰۰ طفل در افغانستان کشته و بیش از ۷۰۰۰ نفر دیگر زخمی شد که مرگبارترین سال‌ها در افغانستان بود.

گفتگوهای صلح میان امریکا و طالبان برای پایان دادن جنگ هژده ساله از چندین ماه به این سو ادامه داشته ولی هنوز کدام نتیجه ملموس ببار نیاورده‌است چون جانبین از توافق روی چندین مسئله اساسی از جمله آتش‌بس و آغاز گفتگوئ بین الافغانی هنوزهم از هم‌دیگر فاصله دارند.