شماری از باشندهگان ولسوالیهای که تازه از کنترول مخالفین مسلح خارج شده از حکومت امنیت و تطبیق پروژههای عامه المنفعه میخواهند.
شماری از باشندهگان ولسوالیهای که تازه از کنترول مخالفین مسلح خارج شده، میگویند اگر حکومت تنها به تصرف ولسوالیها اکتفا کند، پس میان حکومت و طالب به گفته آنها تفاوت نیست.
آنان از حکومت میخواهند که برخی پروژههای را مانند سرک، شفاخانه و مکاتب در این ولسوالیها اعمار نماید.
عبدالله باشنده ولسوالی ده یک غزنی: "ضرور نیست که حکومت تنها ولسوالی را از چنگ طالبان بیرون بکشد، آنان باید در ولسوالیها پروژههای عام المنفعه را عملی کنند، تا مردم به تفاوتهای میان طالب و حکومت آگاه شوند."
این در حالیست که بسمالله وزیری لوی در ستیز وزرات دفاع ملی روز جمعه در یک نشستی گفت نیروهای امنیتی و دفاعی بهزودی تمامی مناطق تحت کنترول طالبان را تصرف خواهند کرد.
نیروهای امنیتی به تازهگی ولسوالیهای ده یک و خواجه عمری غزنی را که از یک سال به این سو در کنترول طالبان بود، تصرف کردند.
از سوی هم سید شاه سقیم سخنگوی ادارۀ ارگانهای محلی افغانستان میگوید، ولسوالیهای که از کنترول طالبان خارج میشود، آنان بهخاطر تقویت اداره محلی در آنجا، زمینه عملی شدن پروژههای عام المنفعه را فراهم میکنند.
او گفت: "اداره ارگانهای محلی در نخست اداره محلی در آنجا را فعال میکند، تا آنها در هماهنگی با ادارات دیگر به مشکلات مردم رسیدهگی کنند، همچنان به ریاستهای شهر سازی، ادارات عدلی و قضایی کار میکنند تا مشکلات مردم حل شود."
تصفیه ولسوالیها از کنترول طالبان همواره با یک انتقاد همراه بودهاست، آنهم اینکه حکومت بهگونه دایمی بالای این ولسوالیها حاکمیت نمیتواند و دوباره به دست طالبان سقوط میکند.
اما محمد زبیر عارف معاون سخنگوی وزارت دفاع افغانستان در پاسخ به این نگرانیها میگوید که برای کنترول و تامین امنیت دایمی ولسوالیهای تصفیه شده از وجود طالبان، نیروهای ویژه محلی در آنجا مستقر میشوند: "مناطق که از کنترول دشمن بیرون میشود و دوباره ما کنترول آنرا بهدست میگیریم، در آنجا نیروهای محلی ما جابهجا میشوند، که در برخی جاها نتیجه خوبی داشتهاست، زیرا اینها افراد تربیه شدهاند و امید داریم که در آینده نیز نتیجه خوب در پیداشته باشد."
براساس معلومات آقای عارف، شمار این نیروها بیشتر از ۴۵ هزار تن است که در چوکات وزارت دفاع اجرای وظیفه مینمایند.